Обираємо подушку для дитини

Подушка відіграє важливу роль у забезпеченні здорового сну під час нічного відпочинку. Важливо правильно вибрати цей виріб, щоб уранці не хворіла на шию. Особливо важливий грамотний вибір дитячої подушки, адже якісна підтримка голови і шиї малюка під час сну так важлива для його зростаючого організму. Великий вибір якісних дитячих подушок представлений в інтернет-магазині Cappone.

З якого віку дітям потрібна подушка

Перші питання, які ставлять молоді батьки щодо подушок — з якого віку можна починати її використовувати та як вибрати подушку для новонародженого. Педіатри не рекомендують подушку, поки дитині не виповниться 2 роки, а ще краще почекати до 3 років. Тому питання про вибір виробу для новонародженого відпадає саме собою.

Негативною буде також відповідь на запитання, чи потрібна подушка дитині на рік. Новонародженим та дітям до двох років комфортніше спати без подушки, щоб уникнути неправильного становища шиї. У перші два роки життя малюка його маленька головка легко підтримується твердішою поверхнею у вигляді матеріалу матраца.

Більше того, використання подушки в цьому віці може бути небезпечним для дитини, якщо її головка знаходиться під час сну у неправильному положенні. Сигналом до того, що настав час починати поступово використовувати цей аксесуар, є наступні показники:

  • малюк почав часто спати на животі або боці;
  • ви помічаєте, що він відчуває незручність без подушки.

Виникає питання, як вибрати дитячу подушку. Вибирати слід моделі, спеціально призначені для малюків раннього віку життя. Саме такі вироби зможуть забезпечити правильну підтримку та безпеку.

Яку подушку вибрати дитині

При виборі цього аксесуара для дитини слід враховувати такі фактори:

  • вік малюка (у віці від 2 до 3 років краще вибирати подушку у вигляді ролика або без наповнювача, до стандартних дитячих подушок можна переходити після досягнення трьох років);
  • висота подушки;
  • наповнювач;
  • зручність та безпека (подушка повинна забезпечувати не тільки комфорт, а й безпеку. Важливо переконатися, що матеріали виготовлення не містять шкідливих хімічних речовин та не викликають подразнення шкіри.

Гарним вибором може стати ортопедична подушка. Сучасні моделі виконуються з урахуванням будови тіла та голови немовляти, тому підходять всім малюкам. Якщо вибір подушки викликає у вас певні сумніви, краще проконсультуватися з педіатром.

Яку подушку вибрати новонародженому

Багато лікарів не рекомендують використовувати подушку для новонародженої дитини. Пояснюється це тим, що вона може негативно вплинути на ще несформований хребет. Крім того, наслідки можуть бути серйознішими, наприклад, може ускладнюватися дихання через вигин шиї, дитина може уткнутися в неї носом тощо.

Яку подушку вибрати для дитини 1 рік

Для одного року також не рекомендується використання подушки. Лише в деяких випадках доцільно використовувати спеціальні ортопедичні варіанти невеликих розмірів. Вони формують позицію голови, тим самим впливаючи на правильний і симетричний ріст голови дитини.

Яку подушку вибрати для дитини в 2 роки

У два роки підходящим варіантом можуть стати подушки плоскої форми, висотою не більше 4 см. Таким чином шия і хребет перебуватимуть практично на одному рівні з головою дитини. Це важлива деталь, яку потрібно врахувати, щоб не нашкодити росту хребців.

Яку подушку вибрати для дитини 3 років

З трьох років стають доступні цікавіші варіанти. Наприклад, варіанти подушок із холлофайбером або бамбуком, із доволі жорстким і пружним наповнювачем, який тримає форму. Подушка має бути невеликого розміру, плоска, висотою до 7 см.

Яку подушку вибрати для дитини 4 років

З 4 років можна вибирати ортопедичні варіанти подушок різної форми, але не перестаратися. Прийнятна висота таких варіантів має не перевищувати 10 сантиметрів, а розмір має бути компактним і ергономічним. Ми радимо розглядати варіанти середньої жорсткості з антиалергенним наповнювачем.

Висота подушки для дитини

Висота виробу грає одну з ключових ролей у забезпеченні безпеки здоров'я малюка. Вона має бути такою, щоб під час сну дитини її голова та хребет були на одному рівні. Зазвичай використовують подушку висотою 5-7 сантиметрів.

Який наповнювач для дитячої подушки кращий

Важливим аспектом, на який треба звертати увагу при виборі дитячої подушки, є те, що вона наповнена. Який наповнювач для дитячої подушки найкраще? Однозначної відповіді це питання немає. Головне, щоб він:

  • забезпечував оптимальну підтримку голови та шиї дитини;
  • був виготовлений із гіпоалергенних матеріалів.

Хорошими варіантами наповнювача для дитячих подушок фахівці вважають:

  • силіконові волокна (завдяки своїй гарній пружності цей гіпоалергенний матеріал забезпечує якісну підтримку голови та шиї немовляти, до того ж він добре переносить прання в пральній машинці);
  • натуральний латекс, що є пружним та еластичним, дихаючим та гіпоалергенним матеріалом;
  • бавовна, особливостями якої є: натуральність, м'якість, повітропроникність;
  • бамбукові волокна з гарною повітропроникністю та антибактеріальними властивостями, м'якістю та комфортністю для шкіри.

Для малюків, які часто змінюють положення тіла уві сні або мають проблеми з хребтом, чудовим варіантом наповнювача подушки є піна з пам'яттю форми.

Як часто потрібно змінювати висоту подушки дитині?

Оскільки малюки ростуть і розвиваються дуже швидко, важливо своєчасно змінювати висоту подушки, щоб їх голова та хребет завжди залишалися на одному рівні. Наскільки часто потрібно міняти висоту цього аксесуара кожній окремій дитині, залежить від наступних факторів:

  • вік малюка (до року потрібні тільки спеціальні подушки, а для дітей старших за цей вік можна використовувати невеликі аксесуари, у тому числі й моделі у вигляді подушок-іграшок, якщо вони відповідають вимогам і не становлять потенційної загрози безпеці дитини);
  • що швидше росте малюк, тим частіше треба міняти висоту подушки;
  • уподобання щодо сну (одні діти краще сплять на більш високих подушках, інші — на більш низьких).

Важливим показником заміни подушки є її стан. Замінити виріб або змінити його висоту слід тоді, він став надто м'яким, сильно сплющеним або потертим.

Як визначити, чи правильно вибрана подушка?

Якщо сон дитини здоровий і він почувається комфортно, значить подушка підібрана правильно. Основними ознаками здорового, комфортного сну малюка є: відсутність алергічних реакцій на матеріали подушки та болю в спині або шиї після сну, а також активність дитини в період неспання та її гарний настрій.

Олег Коваленко20.05.2024 204 0 5
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled