Яка постільна білизна найм'якша?

Приємно зануритися в ліжко, застелене виключно м'якими простирадлами. Це допоможе вам заснути вночі – і будь то теплий літній вечір або холодна зимова ніч, м'якість важлива для повноцінного відпочинку. Щоб знайти дійсно м'яку постільну білизну, ми протестували набори з різних тканин.

Який матеріал краще вибрати в залежності від сезону

Завжди краще вибирати набір в залежності від сезону.

Спекотна ніч вимагає легких, дихаючих тканин. Літня постільна білизна з таких матеріалів, як льон, перкаль, бамбук і бавовна допоможе регулювати температуру тіла. Легка і дихаюча, білизна приємна на дотик і допомагає відводити вологу від тіла, тому ви не прокинетеся спітнілим або липким. Схожими властивостями володіє бамбук, хоча тканина відчувається по-різному. Якщо ви віддаєте перевагу бавовні, шукайте найкращу якість, яку ви можете собі дозволити. Матеріал вибирайте середньої щільності - від 110 до 150 г / м2.

Коли листя починає жовтіти, пора переходити на більш теплу білизну. Ночі стають все довшими й холоднішими, тому вам знадобляться затишні простирадла. Можна вибрати атлас, бязь, бавовну. Навесні можна використовувати той же набір, поки не стане занадто жарко.

Немає нічого затишнішого, ніж поніжитися в теплому ліжку холодним зимовим вечором, і хоча можна включити опалення сильніше, ви заощадите гроші на комунальних платежах, використовуючи правильну постільну білизну. Атласні та фланелеві комплекти посилять зігріваючий ефект теплої ковдри, тому сміливо обирайте їх на зиму.

Найприємніша тканина для постільної білизни: особливості бавовни, бязі, атласу, перкалу

Для виробництва постільної білизни використовуються різні тканини, але в цій статті ми шукаємо найбільш м'які. Розглянемо 4 популярних матеріали: бавовна, бязь, атлас, перкаль.

  • Бавовна - натуральна тканина з відмінними властивостями. Матеріал може мати різну щільність. Бавовна м'яка й податлива, вона гігроскопічна, має легкий блиск. При цьому бавовна абсолютно не нагрівається, тому така постільна білизна не підходить для зими. Бавовна також досить чутлива в плані догляду, вона дає усадку при занадто високій температурі прання.
  • Бязь - бавовняна щільна тканина полотняного переплетення. Матеріал середньої щільності (125–140 г/м²). Бязь легко впізнати по помітному потовщенні ниток на полотні. Матеріал не має блиску, але дуже м'який і приємний на дотик, а головною перевагою перед іншими тканинами є його низька ціна. Тканина міцна, не вимоглива в догляді, тому її можна прати в будь-якому режимі.
  • Сатин - це бавовна атласного плетіння. Ця техніка плетіння використовує 4 нитки над 1 ниткою основи. Щільність 110–180 г/м². Матеріал гладкий, глянцевий і шовковистий м'який. Сатин має зігріваючий ефект.
  • Перкаль - ще одна тканина природного походження, але допускається додавання штучних ниток. Над кожною горизонтальною ниткою в цій техніці плетіння проходить вертикальна нитка. Перкаль податливий, міцний і м'який, але без блиску атласу. Перкаль також служить довше і за ним простіше доглядати.

Врахуйте, що тканини одного типу можуть відрізнятися одна від одної, деякі здаються м'якіше інших. Це залежить від складу і щільності конкретного матеріалу. У бязі, сатину і перкалі можуть бути як натуральні волокна, так і синтетичні. Ці матеріали будуть відчуватися по-різному. Щільність також впливає на тактильні відчуття.

Що таке щільність тканини і як вона впливає на якість постільної білизни?

Щільність тканини - це показник, який залежить від кількості основних ниток і ниток удка. Щільність визначає два важливі параметри простирадла - м'якість і міцність. Щільність можна виміряти 2 способами:

  • лінійна - визначається кількістю ниток в 1 см²;
  • поверхнева - кількість грам в 1 м².

Чим вище щільність, тим міцніше буде матеріал. Однак якщо оцінювати м'якість, то вона працює і у зворотному напрямку: чим нижче щільність, тим м'якше тканина. Матеріали високої щільності зазвичай дуже жорсткі, використовуються в технічних цілях.

Орієнтуйтеся на наступні показники для різних тканин:

  • перкаль — 132 г/м2;
  • сатин — 115–120 г/м2;
  • бязь — від 110 до 145 г/м2, більш низькі показники свідчать про неякісну тканину;
  • бавовна — від 110 до 150 г/м2.

Середня щільність є оптимальним вибором, враховуючи баланс м'якості та міцності.

Яка щільність тканини для білизни найбільш приємна?

Обираючи комплект постільної білизни, важливо пам'ятати про баланс. Занадто щільна тканина буде жорсткою і неприємною. Тканина з мінімальною щільністю буде відчуватися м'якою, але міцною її назвати не можна.

Найприємніша тканина матиме середню щільність - від 110 до 150 г/м2. До таких тканин відносяться перкаль, сатин, бавовна відповідної щільності. Бязь буде відчуватися м'якою, якщо щільність досить висока (145 г/м2), а для його виготовлення використовується тонка нитка.

Підсумок: яка постільна білизна найм'якша

Найм'якші постільні приналежності виробники випускають з бавовни, сатину й бязі. Ці матеріали дуже приємні на дотик, тому спати на них буде дуже комфортно. Однак при виборі варто звернути увагу на щільність - оптимальним вибором буде середня. А якщо хочеться екстремальної м'якості, ви можете замовити плюшевий набір в нашому магазині.

Олег Коваленко21.04.2023 1326 0 3
4.5 из 5 (421 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled