Як правильно прати халат

Халати, у тому числі й дитячі домашні халати, є незамінним одягом для дому, що забезпечує комфорт та затишок після водних процедур або перед сном. Якісні халати з різних матеріалів можна купити в інтернет-магазині Каппоне, що пропонує великий вибір виробів різних розмірів, моделей та фасонів популярного турецького бренду Cappone. Щоб вироби зберігали свій зовнішній вигляд та початкові якості якомога довше, необхідно правильно їх прати, сушити та гладити.

Особливості прання халатів

Халати виготовляються з різних матеріалів. Кожен тип тканини потребує особливого підходу до прання. Це важливо для збереження початкових властивостей тканини, її м'якості та кольору. Незалежно від матеріалу, першим кроком завжди є ретельне вивчення ярлика на виробі. Це допоможе уникнути помилок та зберегти халат у хорошому стані на довгий час.

Видалення плям перед основним пранням халату

Перед тим як приступити до ручного прання виробу або помістити його в пральну машинку, необхідно видалити видимі плями. Для цього можна використовувати спеціальні засоби для виведення плям або домашні засоби, такі як мило, сода або оцет. Засіб слід нанести на пляму і залишити на кілька хвилин. Після цього треба акуратно потерти тканину та промити теплою водою.

При якій температурі та в якому режимі прати халат

Вибір температури та режиму прання залежить від матеріалу, з якого виготовлений халат.

Як прати махровий халат

Щоб відпрати весь бруд, що скупчився на виробі з махри, знадобиться вода, температура якої становить 40-60 градусів. При цьому слід використовувати:

  • делікатний режим прання;
  • мінімальні обороти віджиму;
  • м'які миючі засоби.

Щоб тканина не втратила своєї м'якості, рекомендується додати трохи кондиціонера для білизни.

Як прати велюровий халат

Велюрові вироби вимагають більш дбайливого підходу. Прати їх слід при температурі, що не перевищує 30 0C, використовуючи м'які миючі засоби без агресивних компонентів та делікатний режим прання. Бажано встановити мінімальні обороти або відмовитися від віджиму взагалі. Невелика кількість кондиціонера для білизни допоможе зберегти блиск та м'якість велюру.

Як прати плюшевий халат

Домашні халати з плюшу рекомендується прати при температурі 30 градусів на делікатному режимі. Використовувати слід м'які миючі засоби. Треба уникати агресивних відбілювачів, навіть якщо йдеться про прання досить брудних халатів та виробів білого кольору. Поміщення в барабан пральної машинки кількох тенісних м'ячиків допоможе зберегти пухнастість плюшу та уникнути утворення катишків.

 

Як прати халат із мікрофібри

Для прання халатів з мікрофібри рекомендується використовувати воду, температура якої становить 30-40 градусів. Використовувати слід:

  • звичайні миючі засоби (бажано без кондиціонера);
  • делікатний режим прання.

При віджимі не слід використовувати високі обороти. Мікрофібра швидко сохне, тому халати із цієї тканини найкраще сушити на відкритому повітрі.

Як прати халат із поліестеру

Вироби з поліестеру зазвичай стирають при температурі до 40 градусів. Рекомендується:

  • вибрати делікатний режим прання;
  • не використовувати агресивні миючі засоби.

Оскільки поліестер схильний до утворення статичної електрики, корисним буде для запобігання її утворенню додавання кондиціонера для білизни.

Особливості прання шовкових халатів

Шовк є досить вибагливою тканиною, тому халати з цього матеріалу вимагають особливо делікатного догляду. Прати їх слід вручну або в машинці при температурі, яка не перевищує 30 0C на делікатному режимі. Використовувати треба спеціальні миючі засоби для шовку. Віджимати шовкові халати категорично не рекомендується. Сушити такі вироби краще на повітрі, не допускаючи потрапляння на них прямих сонячних променів.

Правильно вибрані температури води, режим прання та миючі засоби з урахуванням особливостей тканин забезпечать тривале збереження халатів у відмінному стані.

Правильне сушіння та прасування халатів

Щоб халати з різних матеріалів не втрачали своїх початкових якостей, мали презентабельний вигляд і зберігали м'якість, після прання їх треба правильно висушити та погладити. Вироби з махри та поліестеру можна сушити і в сушильній машині за низької температури, і на повітрі. Велюрові та плюшеві халати краще сушити на повітрі. Не вимагають використання сушильної машини та виробу з мікрофібри.

Щодо шовкових виробів, їх рекомендується сушити тільки на відкритому повітрі, уникаючи при цьому потрапляння прямих сонячних променів. Щоб уникнути утворення заломів та складок, перед сушінням халати слід розправити. Якщо ви сушите вироби на повітрі, їх треба повісити на вішалку.

Гладити халати слід відповідно до рекомендацій на ярлику. Зазвичай махрові та плюшеві вироби прасування взагалі не вимагають. Рідко вимагають прасування халати з мікрофібри. Гладити вироби з поліестеру, шовку та велюру треба з вивороту з використанням захисної тканини. При цьому слід використовувати низькотемпературний режим.

Якщо ви замовте халат в інтернет-магазині Каппоне і дотримуватиметеся правил його прання, сушіння та прасування, ви зможете забезпечити собі комфорт і довго зберігати виріб у відмінному стані.

Олег Коваленко29.07.2024 239 0 5
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled