Як користуватися дорожньою подушкою

Усім нам добре знайома подушка, спочатку з'явилася у Стародавньому Єгипті. У ті часи подушки виготовлялися з дерева, каменю, порцеляни або металу і використовувалися знаті для збереження зачісок. Сьогодні це важливий аксесуар не тільки для забезпечення зручності під час сну, а й предмет прикраси інтер'єру, якщо це декоративні дивані подушки.

Однією з різновидів сучасних виробів є дорожні подушки, які зазвичай використовують під час тривалих подорожей автотранспортом, літаком чи поїздом. Купити подушки різних типів, включаючи декоративні, дорожні, ортопедичні та інші, можна недорого в інтернет-магазині Cappone. У каталозі представлена продукція лише добре відомого на світовому ринку турецького виробника.

Дорожня подушка для подорожей — що це?

Цей вид виробів є зручним аксесуаром, функція якого полягає в забезпеченні комфорту під час тривалих переїздів і перельотів. Завдяки своїй спеціальній формі, розробленій для оптимальної підтримки голови, шиї та плечей людини, яка перебуває у сидячому положенні, дорожня подушка допомагає:

  • запобігти сильному напруженню м'язів;
  • мінімізувати дискомфорт під час руху транспорту.

Щоб цей пристрій максимально якісно відігравав призначену йому роль, треба знати, як вибрати дорожню подушку і як правильно надягати подушку на шию.

Види дорожніх подушок

Виробники виготовляють кілька видів подушок для подорожей. Кожен вид виробів має свої особливості відповідно до потреб, задоволення яких призначена та чи інша модель виробу. Це можуть бути дорожні подушки:

  • U-подібні, які забезпечують підтримку шиї з двох сторін;
  • надувні, які приймають форму прямокутника або літери U;
  • ортопедичні, розроблені з урахуванням анатомічних особливостей певних частин тіла людини (зокрема, спини, плечей та шиї).

Ортопедичні дорожні подушки забезпечують оптимальну підтримку та вирівнювання хребта під час сну. Однозначно назвати вигляд найзручнішої подушки для подорожей просто неможливо. Для кожної людини такою є та, яка найкраще відповідає її перевагам та індивідуальним потребам.

Як правильно користуватися дорожньою подушкою?

Якщо дотримуватись певних правил вибору виробу та знати, як користуватися подушкою для подорожей, вона зможе забезпечити людині максимальний комфорт під час подорожі на будь-якому виді транспорту:

  • по-перше, треба грамотно вибрати виріб, що відповідає потребам потенційного користувача (подушка повинна підходити за формою та розміром, підбиратися з урахуванням особливостей спини та шиї);
  • по-друге, важливо правильно надіти подушку на шию (вона повинна щільно прилягати до шиї, але при цьому не чинити зайвого тиску).

Провівши таку підготовчу роботу, треба розібратися, як спати на подушці, щоб було максимально зручно. Для цього треба розташуватися на своєму місці так, щоб голова та шия знаходилися в природному положенні, а подушка підтримувала ці частини тіла у правильному положенні.

Треба розуміти, що навіть при використанні дорожньої подушки неможливо повністю уникнути втоми, болю у спині та шиї. Для їх мінімізації важливо робити перерви на розминку та розтягування м'язів.

«Працює» чи подушка для подорожей?

Користуватися дорожньою подушкою чи ні — це особистий вибір кожної людини. При цьому слід враховувати той факт, що багато мандрівників, які регулярно користуються подушкою під час тривалих поїздок, відзначають наявність таких позитивних ефектів:

  • реальна допомога у підтримці голови та шиї у правильному положенні протягом усієї поїздки;
  • поліпшення якості сну в дорозі;
  • підвищення загального комфорту під час подорожі.

До того ж правильно підібрана подушка та грамотне її використання знижує ризик виникнення травм, пов'язаних з неправильним становищем тіла під час сну у транспортному засобі.

Олег Коваленко20.05.2024 1518 0 5
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled