Як прати ковдру з бамбуковим наповнювачем

Домашній текстиль із бамбукового волокна сьогодні не розкіш, а цілком доступні вироби, що відрізняються зносостійкістю та привабливим зовнішнім виглядом. У побуті сировину з бамбука можна зустріти у складі не лише тканин, а й наповнювачів для ковдр та подушок. Якщо ви стали володарем бамбукової ковдри або тільки задумалися про покупку такої, напевно задаєтеся питанням, чи можна його випрати, не вдаючись до допомоги хімчистки.

Експерти інтернет-магазину текстилю Cappone.in.ua роз'яснюють усі нюанси догляду за виробом. І так, відразу обмовимося, що ковдру з бамбука без побоювань можна прати як вручну, так і в пральній машинці. Як це правильно зробити, читайте далі.

Правила прання бамбукової ковдри

Більшість представлених на ринку текстильних виробів із позначкою "бамбук" отримані з бамбукових волокон, створених за віскозною технологією. Це означає, що сировина (у нашому випадку для ковдри) проходить кілька етапів хімічної обробки, щоб в результаті вийшов легкий і м'який наповнювач, що відповідає необхідним експлуатаційним характеристикам.

До основних переваг, якими володіє ковдра з бамбука, належать:

  • Повітропроникність і гігроскопічність - бамбукові волокна, вироблені за віскозною технологією, здатні ввібрати миттєво до трьох своїх мас рідини. А завдяки особливій структурі волокон повітря легко циркулює крізь полотно, прискорюючи його висихання та забезпечуючи природну вентиляцію.
  • Хороша термопровідність - ковдра не буде парити, але допоможе забезпечити комфортну температуру під час сну і в морозні, і в тепліші ночі.
  • Антистатичність - виріб не накопичує і не виробляє статичну електрику.
  • Низька пілінгування - у процесі використання утворюється мінімум катишок.
  • Простота догляду - потрібно лише запам'ятати правильний режим прання та кілька рекомендацій щодо догляду за ковдрою, щоб вона прослужила довше.

Крім того, бамбукові - це антиалергенні ковдри, які можуть бути рекомендовані для людей, чутливих до натуральних наповнювачів, таких як пух, пір'я, шерсть.

Обов'язковий елемент ковдри – напірник. У бамбукових моделях, представлених на сайті Cappone.in.ua, можна зустріти чохол з мікросатину - це тканина з приємною шовковистою текстурою з натуральної бавовни з додаванням поліефірних волокон. Тип тканини чохла теж потрібно враховувати під час чищення ковдри.

Ручне прання

Випрати зимову ковдру, особливо двоспальну, — справа досить трудомістка. Якщо іншого виходу немає, тоді для прання найкраще підійде ванна. У неї потрібно набрати теплу (не гарячу) воду і розвести пральний порошок. Фахівці радять для цього застосовувати рідкі миючі засоби, які добре розчиняються у воді та легко змиваються. Наприклад, універсальні гелі для кольорової білизни.

Уникнути алергічних реакцій на шкірі допоможе рідке господарське мило, яке також рекомендоване для прання ковдри.

Випраний виріб потрібно добре віджати — це легше робити удвох.

У пральній машинці

Для автоматичного прання ковдри бамбука необхідно встановити делікатний режим. При цьому температура води не повинна бути вищою за 30 градусів за Цельсієм, а віджимання — 500 обертів на хвилину.

Щоб помістити об'ємний виріб у барабан, його можна скласти втричі, а потім згорнути у рулон. Попередньо огляньте чохол. Якщо виявите ділянку тканини, що схуднела, зашийте дефект, щоб у процесі прання не вибивався наповнювач.

Стандартна двоспальна ковдра поміститься в машинку з максимально можливим завантаженням барабана від 7 кг і вище. Барабан не слід завантажувати більш ніж на 60 відсотків. Якщо ваша ковдра займає більше місця, є ризик, що виріб погано простягається і недостатньо прополоскається.

Не використовуйте відбілювач та кондиціонер для білизни, вибирайте рідкі або гелеподібні миючі засоби зі щадним складом. Якщо після завершення режиму прання ковдра здасться вам вологою, запустіть додатковий віджимання на 400–500 оборотів.

Як сушити ковдру

Бамбукові ковдри протипоказано машинне сушіння. Як і прасування, ці маніпуляції можуть пошкодити структуру волокон, що виведе виріб з ладу.

Для просушування краще вибрати місце, що провітрюється на свіжому повітрі, в тіні. Якщо під сонячним промінням - перевертайте ковдру кожні пару годин.

Правильне сушіння виконується тільки в горизонтальному положенні, періодично ковдру треба струшувати та перевертати. Щоб прискорити цей процес, можна скористатися вентилятором, але врахуйте, що надходити має холодне повітря.

Спальне приладдя з бамбука добре переносять численні прання, так що при належному догляді надовго зберігають свої якості. При зберіганні не радимо спресовувати виріб, щоб наповнювач не втратив своєї пишності.

 

Олег Коваленко01.01.1970 160 0
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled