Чим відрізняється плед від ковдри

У момент, коли гостро постає питання, що краще купити для будинку — класична ковдра або плед — Простій людині буває дуже складно зробити правильний вибір. Знайти відповідний варіант буде значно простіше і легше, якщо прислухатися до порад фахівців, які знають все про відмінність пледів та ковдр, і готові поділитися досвідом.

Плед та ковдра: чим відрізняються і як визначитися з вибором

Виробники сьогодні пропонують споживачам ковдри та пледи, які можна умовно розділити на літні та зимові варіанти. Літні різновиди тонкі та легкі. Варіанти для холодної пори року не завжди важкі, але їхня здатність зберігати тепло завжди вища.

Перш ніж визначитися з найбільш відповідним типом виробу, який буде корисним та зручним у будинку, варто взяти до уваги основні відмінності, які полягають у:

  • призначенні;
  • розмір;
  • матеріал, використаний для виготовлення.

Щодо призначення покупцю варто знати, що пледи різної щільності досить часто застосовуються для створення додаткового комфорту. Наприклад, легкий і тонкий вовняний плед може стати в нагоді не тільки в будинку, але і на природі або в кафе. Легкі літні різновиди цілком можна використовувати замість легкої літньої ковдри для сну або створення затишку та тепла в прохолодну пору року. Класичний плед можна постелити на диван, ліжко або крісло замість покривала, тоді як ковдру в традиційному виконанні найкраще використовувати у комплекті з підковдрою.

Більшість пледів, які можна купити в Україні, мають менші параметри, ніж ковдри. Розмір розрахований таким чином, щоб накрити одну людину, але не настільки великими, щоб покривати більшу частину чи всі ліжка. Довжина і ширина покривала розробляється виробником і не підлягає стандартизації. які прийнято ділити на «дитячі», «одинарні», «полуторні» та «двоспальні». Орієнтуючись на ці розміри, відшиваються всі постільні комплекти.

Також одним із головних критеріїв, за якими відрізняються два види виробів, є матеріал, який застосовується для виробництва. Для виготовлення сучасних ковдр виробники беруть тканинну основу (частіше бавовняну або бамбукову) та наповнювач: пух, шерсть (як натуральні, так і штучні), а також волокна штучного походження, такі як синтепон. Також як наповнювач для ковдри також використовують вату.

Літні варіанти зазвичай роблять зі штапеля в кілька складень або подібних до нього матеріалів. Для демісезонних варіантів і виробів для пікніка, наприклад, використовують шерстяну тканину, фліс та штучний хутро. При виготовленні теплих пледів, за допомогою яких можна створити затишок, прикрасити інтер'єр або зробити комфортним сон, застосовують шерстяну нитку, яку доповнюють для збільшення зносостійкості штучними волокнами. Великою популярністю користуються практично невагомі ковдри з мікрофібри, які здатні зберегти тепло і забезпечити достатню вентиляцію, що важливо, наприклад, для малюка.

Де і як вигідно придбати ковдру або плед

Купити якісний плед, який пригодиться вдома і для відпочинку на дачі чи природі, а також сучасні теплі, легкі та зручні одеяла з натуральних матеріалів завжди можна з доставкою з інтернет-магазину Cappone.

Простий пошук в каталозі і можливість встановити критерії підбору найбільш підходящого варіанту пледа або одеяла за кольором, вартістю, розміром і типом дозволяє заощадити годину на оформлення заявки. Швидка відповідь і відправка замовлення гарантує отримання товару протягом 3 днів у будь-якому населеному пункті України.

Також консультанти компанії завжди відповідатимуть на питання, що стосуються співробітництва та доставки товарів по Україні будь-якими поштовими операторами та допоможуть підібрати виріб, який максимально повно зможе задовольнити запити клієнтів та впишеться в інтер'єр.

Олег Коваленко04.09.2023 780 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled