Як вибрати плед із довгим ворсом

Для створення тепла та затишку в холодну пору року якнайкраще підійдуть хутряні пледи з довгим ворсом. Здійснити правильний вибір покривала буде нескладно, якщо взяти до уваги рекомендації консультантів інтернет-магазину Cappone, де для дорослих та дітей можна купити постільну білизну, подушки, чохли на меблі, електропростирадла та інші вироби, які дуже необхідні в кожному будинку.

Основні переваги та недоліки пледів з довгим ворсом

Популярність пледів з довгим ворсом зростає з наближенням холодної пори року. М'які та теплі вироби якнайкраще підходять для використання як додаткові джерела тепла та оригінальних та функціональних накидок на ліжка та дивани.

У переліку головних переваг, які залучають покупців, що віддають перевагу виробам з ворсом-травкою, називають:

  1. Теплота. Покривала з довгим ворсом здатні утримувати більше повітря, ніж будь-які інші види виробів. На теплоізоляцію не впливає склад нитки, використаної для виготовлення, адже ефект збереження тепла досягається за рахунок-фактури.
  2. М'якість. Абсолютно всі пледи з довгим ворсом мають підвищену м'якість, яка досягається за рахунок великої кількості довгих ниток.
  3. Естетика. Покривала з довгим ворсом мають розкішний вигляд і легко стають стильним елементом декору приміщення.
  4. Функціональність. Пухнастий виріб може бути використаний як покривало на ліжко, додаткову ковдру і навіть як оригінальну накидку на крісло або диван. У м'який плед можна загорнутись перед екраном телевізора або накинути на плечі, сидячи за комп'ютером.
  5. Простота догляду. Більшість моделей накидок з довгим ворсом виготовлені із синтетичних ниток, вироби з яких не потребують особливого догляду. Незважаючи на об'ємність, навіть великі покривала легко поміщаються в барабан пральної машини, легко переживають віджимання і дуже швидко сохнуть.

Великий асортимент виробів, що відрізняються за розміром, кольоровою гамою, принтами та довжиною ворсу дозволяє вибрати варіант, який за всіма параметрами відповідатиме бажанням найвибагливішого покупця.

Як правильно вибрати пухнастий плед

При виборі покривала з довгим ворсом для покупців важливе значення мають такі критерії, як:

  • розмір виробу;
  • виробник;
  • матеріал (склад волокон полотна);
  • довжина ворсу;
  • колірна гама;
  • вартість.

Розмір виробу та його форму вибирають, оцінюючи потреби. Щоб визначитися з потрібними параметрами, за умови, що виріб буде служити як накидка, потрібно виміряти простір ліжка або дивана, що покривається. Якщо плед з «травкою» потрібен як додаткова ковдра, то розмір можна визначити, виходячи з розмірів самої ковдри та числа осіб, які одночасно будуть ховатися.

Оригінальні та дуже зручні пледи з довгим ворсом виготовляються переважно зі штучних ниток. Саме це дозволяє виробам отримати низку незаперечних переваг перед моделями із натуральних тканин.

Покривала з довгим ворсом «травкою» можна мати різний зовнішній вигляд. Від довжини ниток залежить, наскільки теплим буде плед. Всі моделі довговорсових покривал можна умовно розділити на групи, спираючись на зовнішній вигляд виробів. Що стосується матеріалу, то варто зазначити, що варіанти зі штучних волокон не поступаються теплотою моделям з вовняних ниток, і при цьому є:

  • гіпоалергенними;
  • легкими;
  • стійкими до зовнішніх факторів.

Крім того, пледи зі штучних волокон не становлять інтересу для шкідників, що означає можливість зберігання виробів у період, коли в ньому немає потреби, в ящику для білизни дивана або в шафі, обернувши простирадлом. Покривала з натуральної вовни слід упаковувати у спеціальні мішки, щоб уникнути проникнення молі. Також деяку складність становить потреба у хімчистці через неможливість здійснення прання виробів з натуральних ниток у пральній машині.

Від якості використаного матеріалу багато в чому залежить довговічність виробу, збереження його характеристик та зовнішнього вигляду. Важливе значення має колір та якість нанесення фарби. Вироби від перевірених виробників довгий час служать своїм власникам, і при правильному догляді (пранні з відповідними типами волокон миючими засобами, зокрема) не втрачають зовнішнього вигляду протягом десятиліть.

Вартість виробу має бути порівнянна з якістю, розміром виробу та зовнішнім виглядом. Залежить показник і від виробника товару, його репутації над ринком і витрат за матеріали, у тому числі виготовляється конкретно взята модель. Відгуки про бренд завжди можна знайти у вільному доступі.

Правила догляду за теплими виробами з ворсом

Через свою структуру, довговорсові пледи можуть швидше забруднюватися, через те, що «травка» притягує та утримує в собі пил, дрібні частинки, шерсть тварин та волосся. Але навіть незважаючи на це, зберегти м'якість і презентабельний вигляд хутряного пледа не набагато складніше, ніж доглядати за виробом з мікрофібри або флісу. Сучасні моделі пледів з довгим ворсом виготовлені з матеріалів, які легко прати в пральній машині, що робить їх зручними у використанні та догляді.

Головною вимогою до прання називають правильний температурний режим та силу віджиму. Рекомендовані параметри виробника завжди вказують на етикетках. Традиційно прати рекомендується у воді кімнатної температури. Що стосується миючих засобів, то для забезпечення кращого виполіскування бажано застосовувати рідкі порошки, а для зменшення електростатичності — застосовувати ополіскувач для текстилю.

Покривала з ворсом-травкою» добре переносять віджимання на високих оборотах, але для того, щоб основне полотно зберігало свої якості якомога довше, встановлювати максимальні значення на табло все ж таки не рекомендується. Беручи до уваги тип волокон, які використовуються при виробництві накидок з довгим ворсом, сушіння не займе багато часу: при можливості винести покривало на свіже повітря використовувати виріб можна буде вже через 2-3 години. Здійснювати сушіння з використанням спеціальної сушильної машини не рекомендується.

Де придбати покривала з ворсом-травкою»

Придбати теплий плед-травку» з доставкою по Україні завжди можна в інтернет- магазині Cappone, основним напрямком якого є продаж текстилю, покривал, ковдр, подушок та інших важливих для створення комфорту та домашнього затишку виробів.

З повним асортиментом товарів, які можна замовити та отримати у будь-якому населеному пункті країни, у будь-який зручний час можна в каталозі компанії. Швидко знайти потрібний варіант можна завдяки можливості сортувати товари за:

  • ціною;
  • типу;
  • кольору;
  • розміру.

На всі питання щодо доставки, оплати або вибору оптимальних варіантів пледів для створення комплекту, завжди готові відповісти консультанти інтернет-магазину Cappone у телефонному режимі або у формі для швидкого зв'язку.

Олег Коваленко05.09.2023 575 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled