Як очистити плед від котячої шерсті

Від котячої вовни в будинках, де живуть чотирилапі, не завжди легко позбутися. Товсті шари линяння можна виявити і на пледі. Але перш ніж шерсть тварини стане серйозною проблемою, слід знайти ефективні засоби її видалення. У каталозі інтернет-магазину Cappone ви знайдете якісні пледи, ковдри, подушки та покривала в широкому асортименті. На сайті представлено безліч кольорів на будь-який смак.

Лайфхак: прибирання вовни з пледа вологою рукою

Власники домашніх тварин часто скаржаться на дратівливу шерсть котів, яка прилипає до речей. Найпростіший засіб для її видалення — вода. Зібрати шерстинки можна вологою рукою. Достатньо намочити руку і провести поверхнею пледа. Вовна відразу «скатается» і її можна буде легко змити під струменем води або викинути у відро для сміття. Цю процедуру важливо виконувати регулярно.

Сухе очищення виробу

Можна використовувати спеціальні пристрої для чищення речей від вовни — невеликі ролики з липкою стрічкою. Просто прокатайте роликом по пледі кілька разів у різних напрямках. Волоски налипнуть на стрічку. Цей спосіб дуже ефективний — липка стрічка буквально «висмикує» застрягли волоски. Але, враховуйте, що ролик маленький, і доведеться витратити чимало часу на чищення. До того ж, коли на стрічку налипне багато вовни, її доведеться поміняти.

Набагато дешевшим засобом є скотч (клейка стрічка). Важливо, щоб клейка стрічка була якісною. Цей спосіб аналогічний до попереднього:

  1. Візьміть звичайний канцелярський скотч і намотайте його на долоню клейкою стороною назовні.
  2. Поплескайте долонею по пледу.
  3. Щойно скотч забрудниться, змініть його.

Ще одна незвичайна можливість очистити плед та освіжити його — метод чищення снігом. Слід акуратно почистити тканину щіткою по обидва боки на чистому сухому снігу.

Метод вологого чищення

Перед тим як зібрати шерсть з пледу або одягу, обов'язково проведіть вологе прибирання в будинку. Використовуйте швабру зі спеціальною насадкою, яка збирає навіть дрібні ворсинки. Вовна не витатиме в повітрі, якщо ви регулярно робитиме вологе прибирання, щоб маленькі ворсинки не накопичувалися в такій рясній кількості по кутах квартири.

Плед можна пропилососити миючим пилососом. Обробивши виріб таким приладом, ви не тільки приберете шерсть, але й очистите верхній шар ворсу від забруднень.

Стираючи плед у машині, виставляйте режим подвійного полоскання. Але перед цим добре струшуєте його на вулиці. Вовна сповзе та осяде на фільтрі.

Спробуйте також кинути в барабан разом із виробом поролонову губку — вона збере кілька шерстинок.

Крім того, можна скористатися вологою ганчіркою або жорсткою поролоновою мочалкою. Протирайте виріб у напрямку ворсу, поступово скочуючи вовну з одного краю на інший. Рухи мають бути завжди спрямовані в один бік. В іншому випадку можна зіпсувати плед, а шерсть залишиться на місці. У міру забруднення ганчірку або губку слід ретельно виполіскувати у воді.

Ще один спосіб вологого чищення — використання мильного розчину. Він дозволить позбутися не тільки котячої вовни, але й забруднень. Розведіть 2 ст. л стружки мила з|із| 1 л кип'яченої води. У готовий розчин насипте чайну ложку соди, а також 10 крапель олії лаванди. Наносити засіб на плед слід за допомогою твердої волосяної щітки. Даний метод не підійде для тонких тканин. Після процедури слід видалити всі рештки засобу за допомогою губки, змочуючи її в теплій воді. Потім слід добре просушити виріб на балконі або у дворі.

Особливості очищення пледів з різних тканин

Шерсть має сильні електростатичні властивості, тому прилипає до всіх видів тканин. Вона може проникати глибоко у волокна і залишатися там тривалий час, стаючи середовищем проживання кліщів.

Очищення флісового пледу

Для очищення виробів із флісу можна скористатися звичайною пемзою. Важливо не застосовувати її за напрямом плетіння пряжі та сильно не тиснути.

Флісовий плед стирають вручну або в машинці з функцією делікатного прання. Температурний режим повинен бути не вище +40°С. При пранні в машинці доцільніше застосовувати м'які миючі засоби. Ручне прання проводиться господарським чи звичайним милом, вода: +35°С.

Очищення виробу з бавовни або вовни

Пледи з бавовняної тканини досить практичні. Слід зчистити шерсть над пакетом або відром для сміття, потім випрати вручну або в пральній машині при температурі +30°С. Використовуйте рідкі миючі засоби, а також налаштуйте віджимання на низьких обертах.

Бавовняні пледи рекомендується сушити на горизонтальній поверхні, щоб тканина не витягнулася і не деформувалася.

Вовняні вироби прати не рекомендується. Цей ніжний матеріал деформується, втратить красу та м'якість, з'являться катишки. Догляд за такими моделями повинен полягати тільки в сухому чищенні.

Рекомендований варіант чищення пледа з вовни будинку — спеціальний ролик із насадкою з липким шаром. Така насадка ідеальна, якщо необхідно почистити плед, одяг чи постільну білизну від котячої вовни. Ви можете використовувати змінні блоки з липкою стрічкою або багаторазовий ролик, що очищає.

Чистка виробу з додаванням акрилу або штучних волокон

Сучасні технології не стоять на місці і дають можливість створювати тканини зі штучних волокон, що нагадують шерсть чи шовк. Синтетичний матеріал здатний повністю імітувати натуральне хутро, бути тактильним і зовні на нього схожим, але при цьому набагато менш примхливим у догляді. Вибравши продукцію на сайті Cappone, ви забезпечите собі та своїм близьким комфортний сон, а також отримаєте гарне доповнення до вашої спальні.

Найпростіші у догляді моделі — пледи з додаванням акрилу. Штучно створені волокна невибагливі, їх можна очистити від котячої вовни сухим чи вологим методом. Їх часто стирають у машинці, вони швидко сохнуть, не деформуються. Температура прання синтетичних моделей може бути +30…+40°С.

Правила догляду за пледом після очищення

Після кожного чищення бажано провітрити плед на відкритому повітрі. Але не сушіть його на відкритому сонці — фарби можуть вигоряти.

Вовняні вироби в процесі експлуатації рекомендується 1-2 рази на рік провітрювати і просушувати на свіжому повітрі. Для цього оберіть теплу та суху погоду, щоб тканина не просочилася вологою.

Якщо ви не користуєтеся пледом деякий час (наприклад, у літній сезон), запакуйте його в нещільний пакет, який матиме вільний доступ повітря.

Не можна зберігати виріб у сирому або холодному приміщенні.

На завершення зазначимо, що ефективно зменшити кількість шерсті на пледі допоможе правильний догляд за вашим вихованцем. Слід пам'ятати про регулярне вичісування вихованця. Використовуйте аксесуари для тварин, призначені для цієї мети.

Комплекти постільної білизни, покривала, а також пледи високої якості ви знайдете в магазині Cappone. На сайті представлені вироби на будь-який смак, які прослужать не один рік.

Олег Коваленко15.09.2023 1085 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled