Що таке ковдра з мікрофібри: плюси та мінуси

Мікрофібра - це інноваційний штучний матеріал, у якому як сировину використовують поліефірне волокно. Матеріал складається з найтонших ниток з товщиною зрізу всього 0,06 мм. Для того щоб створити таку нитку, використовують від 50 до 150 одиниць поліефірного волокна, таких як поліестер і поліамід. Ці штучні матеріали складають основу тканини, також до неї додають інші речовини.

На зрізі пухнаста ниточка мікрофібри має форму п'ятикутної зірки, що позначається на її властивостях. Зірчасті опуклості та заглиблення роблять тканину гігроскопічною і такою, що відмінно пропускає повітря.

Що таке ковдра з мікрофібри?

Властивості тканини активно використовують у текстильній промисловості для виготовлення різноманітних виробів з неї - рушників, одягу, спідньої та постільної білизни та, звісно ж, ковдр. Ковдри з мікрофібри легкі, але неймовірно затишні, в них тепло взимку і прохолодно влітку. У такій ковдрі ви не спітнієте - у неї відмінна теплопровідність і повітрообмін. Незважаючи на це, тканина має щільну структуру і добре вбирає вологу.

На відміну від натуральних матеріалів, мікрофібра гіпоалергенна і добре очищається. Якщо наповнювач з натуральних матеріалів з часом збивається в один бік або стоншується, то ковдра втрачає свої функції. Такий аксесуар для сну потрібно періодично обробляти вручну, щоб відновити однорідність. З мікрофіброю все інакше - просто гарненько струсіть ковдру, і вона розправиться.

Тканина мікрофібра для ковдри

Властивості тканини роблять її ідеальним матеріалом для контакту з тілом людини під час сну. Ковдри з неї не тільки безпечні, практичні та гігієнічні, а й красиві. Виробники прагнуть робити їх з цікавими забарвленнями і малюнками. Після прання колір залишається таким же яскравим, а поверхня - блискучою і м'якою. Не відмовляйтеся від покупки такої ковдри, вона складе вам прекрасну компанію під час сну.

Ковдра з мікрофібри: плюси та мінуси

У тканини є шанувальники й критики, що свідчить про те, що цей матеріал не ідеальний за всіх своїх переваг. Розгляньмо, які плюси й мінуси має мікрофібра.

Недоліки ковдри з мікрофібри

Попри велику кількість позитивних якостей, матеріал має свої недоліки:

  • Чутливість до теплової обробки. Тканину не можна прасувати, сушити в сушильній машині або на розпеченій батареї, прати в гарячій воді.
  • Чутливість до механічних впливів. Не можна віджимати в пральній машині на високих оборотах, інакше шви виробу почнуть швидко зношуватися. Також матеріал можуть пошкодити кігтями домашні тварини (роблять затяжки).
  • Ковдра може наелектризовуватися від тертя з постільною білизною, а також може скочуватися всередині підковдри.
  • Через властивість добре вбирати вологу матеріал небажано використовувати в приміщеннях з підвищеною вологістю. Від намокання він стає важким і жорстким.

Більшість недоліків будуть нівельовані, якщо ставитися до виробів з цього матеріалу дбайливо: використовувати режим ручного прання, віджимати на низьких оборотах, не прасувати та сушити в розвішаному вигляді далеко від нагрівальних приладів. Щоб тварини не пошкодили ковдру, обов'язково надягайте підковдру і застеляйте ліжко.

Ковдра з мікрофібри: переваги

Детальніше про переваги тканини:

  • М'якість і шовковистість робить матеріал ідеальним для створення аксесуарів для сну, він допомагає розслабитися і зняти стрес.
  • Пориста структура матеріалу робить його гігроскопічним. Він добре вбирає вологу під час сну людини й швидко сохне. Завдяки цій властивості тканину часто використовують при виготовленні рушників.
  • Матеріал забезпечує відмінну терморегуляцію - зігріває в холодну погоду й охолоджує в спеку.
  • Тканина не викликає алергії, не містить шкідливих речовин, не накопичує пил.
  • Мікрофібра довговічна - не линяє, не мнеться, не вигоряє на сонці, за дбайливого догляду служить досить довго.

Переваги тканини роблять її ідеальною сировиною для створення постільної білизни та атрибутів для сну. М'якість і легкість, дихаюча структура створюють комфортні умови для повноцінного відпочинку протягом ночі.

Догляд за ковдрою з мікрофібри

Кілька рекомендацій щодо догляду:

  • очищення в домашній пральній машині в режимі ручного прання за температури не вище 40ºС;
  • віджимання на повільних обертах - не більше 800 об/хв;
  • не прасувати, сушити в розправленому вигляді якомога далі від нагрівальних приладів;
  • на ковдру надягати підковдру - це не тільки гігієнічно, а й зменшує знос виробу, а також захищає від кігтів домашніх тварин і гострих предметів.

Такі прості поради продовжать термін експлуатації ковдри з цього матеріалу.

Рекомендації щодо вибору ковдри з мікрофібри

Під час купівлі ковдри з мікрофібри зверніть увагу на такі критерії:

  1. Розміри. Підбирайте виріб відповідного розміру: для використання однією людиною - полуторну, для двох - двоспальну або євростандарт, для дитини - дитячу ковдрочку.
  2. Якість обробки швів. Цей фактор може позначитися на довговічності ковдри.
  3. Сезонність. Не використовуйте влітку зимову ковдру. Навіть якщо тканина створює ефект прохолоди при контакті зі шкірою, гріє вона теж добре.

Мікрофібра - інноваційний штучний матеріал, використання якого створює комфортні умови для сну. Хоча тканину створено штучно, вона за багатьма показниками випереджає або йде врівень з натуральними матеріалами, і може бути використана людьми, схильними до алергії.

Олег Коваленко01.01.1970 355 0 3
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled