Постільна білизна з попліну: плюси та мінуси

Поплін як матеріал для виробництва постільної білизни застосовується майстрами досить давно. Характеристики тканини дозволяють отримувати комплекти відмінної якості, які будуть придатними протягом тривалого часу. Властивості полотна дозволяють використовувати поплін при виготовленні широкої групи текстильних виробів. Про особливості матеріалу, його плюси та мінуси розповідають консультанти інтернет-магазину Cappone.

Поплінна постільна білизна: характеристики та особливості

Під час виготовлення полотна використовують натуральну бавовну, і тому тканина вважається гіпоалергенною, може застосовуватися навіть для виготовлення постільних «дихаючих» наборів для дітей. 

Одним з найбільш популярних питань, які чують консультанти магазину, є питання “мнеться поплін чи ні”. Варто відзначити, що простирадла, підковдри та наволочки з попліну відрізняє особлива текстура поверхні. Технологія переплетення товстих і тонких ниток, що застосовується, надає тканині гладкої і рівної текстури, яка не втрачається при експлуатації. Комплекти практично не мнуться. Поплінове полотно виходить щільним, але залишається досить легким. 

Зовнішній вигляд постільного комплекту з попліну, безсумнівно, приверне увагу, а широка гамма кольорів дозволяє знайти варіант, який ідеально впишеться в загальний стиль спальні. Постільна білизна є ідеальним варіантом для теплої погоди.

Плюси та мінуси виробів із попліну

Популярність постільної білизни з попліну ґрунтується на таких позитивних якостях, як:

  • відсутність усадки;
  • просте прасування;
  • невимогливість у догляді.

На відміну від інших матеріалів з натуральною основою, поплін зберігає свої розміри. Простирадла, підковдри і наволочки не втрачають форму протягом усього терміну використання. Також поплінна білизна довго зберігає колір і первісний вигляд навіть після численних прань.

Поплінна постільна білизна незалежно від щільності тканини добре зберігає тепло, що дозволяє використовувати її в холодну пору року. Натуральний склад матерії гарантує достатню гігроскопічність та повітропроникність. Ці характеристики дуже важливі для споживачів, які дбають про своє здоров'я.

Серед мінусів постільної білизни з попліну покупці називають високу вартість, адже комплект із тканини щільністю 110-125 г/м2 обійдеться значно дорожче, наприклад, бязевого з аналогічною щільністю. Але, враховуючи характеристики обох матерій, купити набір з попліну набагато вигідніше, адже тонка тканина зі складним переплетенням ниток однозначно прослужить довше. Крім того, поплінові вироби ніколи не стають жорсткими і спати на них дуже приємно. Якість постільної білизни з попліну вдасться зберегти за умови дотримання правил експлуатації.

Прання та догляд

Постільні комплекти з поплінового полотна не потребують догляду. Прати простирадла та покривала можна в пральній машині в режимі швидкої стрики або в режимі постільної білизни.

Матеріал має особливе плетіння, не накопичує пил і легко очищається навіть за температури води 40°С. Для прання простирадлом, покривал, підковдр і наволочок можна використовувати класичні порошки і рідкі миючі засоби. Потужно забруднені вироби рекомендується попередньо замочувати.

На відміну від сатинових виробів, полотно яких також має непросте плетіння, для надання м'якості попліну можна використовувати кондиціонери (ополіскувачі). Віджимання постільних комплектів у пральній машині можна здійснювати на середніх оборотах. Сушити постільну білизну можна в сушильній машині, але краще уникати цього процесу і виносити простирадла на свіже повітря. Тонка тканина, особливо така, у складі якої є синтетичні добавки, сохне дуже швидко.

Чиста білизна не потребує прасування, але якщо в цьому виникає необхідність, то гладити бажано ще вологі простирадла та покривала, вибираючи режим нагрівання праски як для матерій з чистої бавовни. Суху білизну можна прасувати з парою, але тільки з вивороту.

Для зберігання постільних комплектів з попліну потрібно вибирати ящики, що добре вентилюються. Покривала, яка не використовуватиметься тривалий час, бажано упаковувати у вакуумні пакети або покривати спеціальними чохлами.

Як вибрати і де купити комплекти з попліну

При виборі поплінової постільної білизни слід враховувати плюси та мінуси, а також звертати увагу на:

  1. Походження матеріалу. Незважаючи на переконання, що натуральна тканина краща за матерії, у складі яких присутні нитки хімічного походження, поплін з лайкрою або домішкою еластану виявляється більш зносостійким.
  2. Колірну гаму. Широкий асортимент виробів, доступних українському покупцеві, дозволяє знайти комплект, який сподобається.
  3. Країну походження полотна та виробника тканини. Найкращі тканини попліну випускають виробники з Туреччини та Узбекистану.

Купити гарну якісну поплінову білизну в Україні можна в інтернет-магазині Cappone. Швидко підібрати комплект у каталозі легко завдяки пошуковій системі сайту, що дозволяє відсортувати вироби за:

  • розміру;
  • кольору;
  • ціною;
  • типу.

Доставка постільних комплектів з інтернет-магазину Cappone здійснюється по всій території України. Термін доставки «Новою Поштою» становить трохи більше трьох днів. На всі питання, які можуть виникнути під час оформлення покупки, завжди готові відповісти консультанти.

Олег Коваленко19.10.2023 452 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled