Розміри пледів. Як вибрати розмір пледа

Покупка нового пледу, який ідеально впишеться в інтер'єр і буде зручним для користувачів — тільки на перший погляд просте заняття. Колірна гама, матеріал, з якого виготовлено виріб, а також щільність тканини — далеко не всі характеристики, які важливі при пошуку оптимального варіанта.

Які пледи можна купити в Україні сьогодні

Асортимент виробів, доступних українському споживачеві в будь-якому населеному пункті країни представлений виробами, які мають універсальне призначення та варіанти, призначені виключно для спальних кімнат. Універсальні моделі можуть використовуватися і як ковдра (якщо одягнути підковдру), і як покривало на диван або на ліжко і як плед, призначенням якого є створення комфортних умов для людини.

Популярність універсальних моделей зростає з кожним днем, адже завдяки можливості використовувати плед як покривала на ліжко або диван та накидки для збереження тепла у покупців з'являється можливість заощадити

  • гроші при купівлі одного виробу замість двох;
  • місце для зберігання в період, коли виріб не використовується за призначенням;
  • час на прання.

При виборі оптимального варіанта варто звернути увагу на розмір виробу. На відміну від ковдр або постільної білизни, де виробники дотримуються чітких стандартів, ширина та довжина
пледа — вельми відносні поняття.

Щоб визначитися з розмірами, потрібно розуміти, плед якого формату потрібен. Традиційно виділяють кілька підвидів виробів, габарити яких наближені до значень ковдр. При пошуку зручного варіанту для дитячої кімнати, ліжка в спальні або покривало для дивана у вітальні важливо зуміти правильно зіставити розмір виробу, обумовлений виробником, з такими показниками, як:

  • практичність;
  •  габарити меблів;
  • персональні переваги кольору;
  • стиль, фасон та принт;
  • тип.

Також варто звернути увагу на матеріал, з якого виконано вироби, що сподобалися. При виробництві сучасних варіантів універсальних пледів використовуються натуральні та штучні волокна, від співвідношення яких залежить не тільки вага та зносостійкість полотна, але й ціна виробу в цілому. Вага пледу та вартість також багато в чому залежать від розміру покривала.

Розмірний ряд: значення та особливості підбору

Сьогодні покупцям доступні пледи на дитяче ліжко та варіанти для підлітків, а також дорослі моделі, серед яких прийнято виділяти 4 групи: одинарні, полуторні, двоспальні та євро.

Розмір євро покривала дозволяє покрити класичне двоспальне ліжко. Розмір пледу півторки наближений до габаритів аналогічної ковдри. І саме тому дуже часто хутряні пледи такого типу використовують замість ковдр або як покривала на диван.< /p>

Розмір пледу на односпальне ліжко цілком підходить для крісел, і тому покупці дуже часто замовляють моделі в одній кольоровій гамі, але в різних розмірах для того, щоб використовувати замість дивандеків на крісла та диван у вітальні.

Розмір стандартного пледа євро варіюється в проміжках між 200-220 см у довжину і 220-230 см завширшки. Більшість пропозицій класичних одинарних моделей має довжину близько 180 см та ширину 120 см. Розміри пледів для дорослих, які вважаються полуторними, — 150-160 см завширшки і 210-220 см завдовжки.

Розмір двоспального пледу потрапляє у проміжок значень між полуторним та євро. Такого типу виріб є зручним для використання в холодні дні як додаткове джерело тепла для двох осіб, і тому основним призначенням подібних моделей є додаток постільного набору. Використовуватися така модель може і як зручне покривало на полуторне ліжко або двоспальне ліжко з шириною спального місця до 160 см.

Великі ліжка, які використовуються регулярно, повинні часто стиратися, і саме тому дуже популярними є плюшеві вироби a>, які відрізняються від інших легкістю, тонкістю та зносостійкістю. Незважаючи на значний розмір євро пледа з плюшу, його вдасться легко розмістити в барабані середньостатистичної побутової пральної машини, а склад волокон дозволить віджати виріб на високих оборотах, не побоюючись за втрату зовнішнього вигляду.

Великий асортимент пледів, які можна використовувати вдома та на відпочинку представлений на сайті інтернет-магазину Cappone. Підібрати виріб у каталозі не важко, якщо встановити бажані параметри, такі як колір, вартість, тип і порядок сортування пропозицій. Доставка обраного товару можлива до будь-якого населеного пункту країни, а при виникненні питань завжди можна отримати консультацію менеджера.

Олег Коваленко04.09.2023 1244 0
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled