Що входить в комплект постільної білизни

Що таке сімейний комплект постільної білизни

Для багатьох словосполучення «комплект сімейної білизни» є чимось умовним. Насправді воно має цілком конкретне визначення та характеристики, про які ми й поговоримо у цій статті.

Сімейний комплект білизни – це відносно нове визначення, яке передбачає набір предметів спального гарнітуру наступних габаритів:

  • два підковдри – 150х210 сантиметрів;
  • простирадло – 240х220—240х280 сантиметрів;
  • наволочка – 70х70 сантиметрів.

Саме наявність двох підковдр замість одного і є особливістю сімейних комплектів постільної білизни. Такі набори призначені для комфортного сну двох людей на одному ліжку під різними ковдрами. Хоча іноді текстильні компанії і кладуть у набір великий двомісний підковдр разом із двома полуторними.

Що ще належить до сімейного комплекту

Крім наявності двох полуторних підковдр замість (або разом з) одного євророзміру, сімейні комплекти опціонально мають збільшену кількість наволочек (їх може бути 4, 6 або навіть 8 різних форм і габаритів), а також додаткове простирадло. Різні компанії по-різному комплектують свої КПБ, тому краще уточнювати цей момент на упаковці товару або його опис на сайті інтернет-магазину.

З якого матеріалу вибирати КПБ?

Різні люди люблять різні тканини. Однак, у випадку із сімейним комплектом, доведеться шукати компроміс, щоб обидві людини залишилися задоволені. Рекомендуємо звернути увагу на такі матеріали:

  • Бязь.

Білизна з бязі є дуже м'яким, добре дихаючим, гігроскопічним. Його можна прати навіть у дуже гарячій воді, не боячись пошкодити тканину. Так, бавовна такого плетіння не надто міцна і довговічна, проте вартість комплектів з бязі цілком прийнятна, що нівелює цей недолік.

  • Сатін.

Щільна тканина, що має особливу технологію плетіння, при якому використовується скручування ниток. Кінцевий текстиль виходить дуже міцним, щільним і має гарну поверхню, завдяки чому і завоював величезну популярність.

  • Ранфорс.

Щось середнє між бязью та сатином. Можна використовувати як постільну білизну в спеку року. Також комплекти з ранфорсу підійдуть для дітей та підлітків.

  • Бамбук.

Щодо нового матеріалу, який дуже швидко завоював популярність серед користувачів. Його відрізняють видатні технічні характеристики, висока міцність, відмінна гігроскопічність, стійкість до вицвітання та кашлатання, гіпоалергенність та антибактеріальні властивості. З мінусів – досить висока ціна.

  • Батіст.

Легкий батист виготовляється з різних матеріалів: бавовни, бамбука, шовку тощо. Волокно виходить дуже м'яким, легким, дихаючим. Зробити вибір на його користь завжди буде гарною ідеєю.

  • Льон.

Льняні комплекти білизни люблять усі. Вони неймовірно м'які, приємні на дотик, просто чудово дихають і відводять вологу, тому спати під ними в спекотні літні ночі. те, що лікар прописав. Єдиним недоліком таких набором є їхня ціна.

Ми усвідомлено не стали згадувати про такі специфічні тканини як жаккард, шовк, поплін тощо. Вони, безумовно, мають свої переваги та особливі властивості, проте використовують їх як основні комплекти вкрай рідко. Відповідно і знайти сімейні КПБ із цього текстилю досить складно.

Запрошуємо вас зробити покупку сімейної постільної білизни для солодкого сну в інтернет-магазині Cappone. У нас ви знайдете все що потрібно для свого будинку та сім'ї: спальну білизну, подушки та ковдри, рушники, пледи, чохли на диван та багато іншого. Будемо раді запропонувати вигідні ціни, оперативне обслуговування та допомогти з вибором текстилю. Гарних покупок із Cappone!

Олег Коваленко20.04.2023 1092 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled