Плед чи покривало: у чому різниця між пледом і покривалом

Щоб відповісти на питання щодо доцільності покупки пледу або покривала, потрібно зрозуміти різницю між цими двома видами виробів, при за допомогою яких можна створити комфорт та затишок. Чим відрізняється плед від покривала готові пояснити консультанти інтернет-магазину Cappone, що спеціалізується на продажу ковдр усіх типів і різновидів та постільних речей.

Плед та покривало: різниця та основні подібності виробів

«Чи можна використовувати плед замість покривала і чому покривало далеко не завжди можна назвати пледом?» — такі питання часто можна почути від потенційних покупців, а це означає, що потреба пошуку відповідей на них є у багатьох людей.

Щоб зрозуміти, чим відрізняється плед від покривала, пропонуємо ознайомитися з аналізом властивостей і характеристик виробів:

  1. Призначення. Пледи — функціональні вироби. Саме їх часто використовують для створення комфортних умов (додаткового тепла чи затишку) у прохолодну пору року у будинку чи на природі. Покривала в класичному варіанті, як і деякі різновиди пледів, нерідко застосовуються для покриття поверхні ліжок та диванів, і не використовують як вироби для збереження тепла. Основне призначення покривал – привносити в інтер'єр завершеність та можливість зберегти в чистоті білизну на ліжку.
  2. Матеріал. Вироби, що випускаються сучасними виробниками, можуть бути виконані зі схожих за властивостями матеріалів. Найпопулярнішими тканинами, які застосовуються при виготовленні легких літніх пледів, називають бавовну, бамбук та мікрофібру. Покривала також можуть бути виконані з мікрофібри та бавовняних тканин, хоча велику популярність мають атласні та сатинові варіанти, а також моделі з флісу.
  3. Дизайн. Покривала набагато частіше, ніж пледи мають декоративний дизайн, і тому використовуються у створенні певного стилю житла, підбираючи відповідно до типу, кольору або призначення приміщення. Хоча останнім часом зовнішні характеристики пледів дозволяють використовувати останні як покривала.
  4. Розмір. Вибір між виробами, які не мають зовнішніх відмінностей від теплого пледу з флісу, повністю залежить від особистих уподобань та потреб покупця. Але варто розуміти, що покривало обов'язково матиме великі розміри, адже воно повинне повністю покрити диван, ліжко або крісло, а плед — дозволити укутатися людині.
  5. Тип. Пледи прийнято розділяти на дитячі варіанти, моделі для дому чи пікніка, орієнтуючись на склад матеріалу, його щільність та теплозберігаючі характеристики. Покривала можна умовно розділити по модельному ряду, спираючись виключно на тип ліжка або м'яких меблів, накидкою для якої воно служитиме.

Деякі різновиди пледів можна використовувати як покривала, особливо, якщо виріб підходить за забарвленням і складом матеріалу до загального дизайнерського задуму. Але не варто забувати про те, що покривало повинне зберігати привабливий вигляд, а якщо ним ховатися, то уникнути частих прань навряд чи вдасться. Та й самі прання навряд чи можна вважати легким заняттям.

Особливості експлуатації та догляду

Моделі, виготовлені з натуральних матеріалів більш вимогливі догляду, на відміну від варіантів з додаванням зносостійких ниток штучного походження. Покривала комбінованого формату багато в чому краще будуть для дітей, а також як вироби для утеплення на прогулянці поза домом. Для таких випадків варто звернути увагу на флісові варіанти, а також спрощені вироби з тонкої вовни.

Покривала, виготовлені із сатинових або атласних тканин, а також моделі з жакардовим плетінням ідеально впишуться в інтер'єр спалень у будь-якому стилі. Простий догляд та цікава особливість перерахованих типів матеріалу відштовхувати пил та забруднення роблять такий варіант, нарівні з покривалами з мікрофібри, безпрограшним.

Купити зручне, красиве, м'яке та легке покривало або теплий плед, які не тільки надійно захистять меблі, а й впишуться в інтер'єр будь-якого будинку, можна в інтернет-магазині Cappone з доставкою до будь-якого населеного пункту України. Також можна купити:

  • ковдри різних типів та розмірів;
  • постільна білизна;
  • подушки;
  • чохли на диван.

З усіх питань, що стосуються оформлення замовлень, пошуку найкращого варіанту пледу та покривала відповідно до запитів та потреб, а також доставки та оплати завжди можна звернутися до консультантів нашої компанії.

Олег Коваленко04.09.2023 549 0 6
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled