Як правильно вибрати пухову ковдру

М'які, повітряні та такі затишні пухові ковдри не перестають бути затребуваними у покупців. У чому їх переваги та як зробити правильний вибір, купуючи пухову ковдру, розуміємося разом з експертами інтернет-магазину текстилю Cappone.in.ua.

Особливості ковдр з пуху

Від зимового постільного приладдя в першу чергу потрібне збереження тепла під час сну. Також ковдра має бути не тільки теплоємною, а й повітропроникною, щоб під нею не створювався парниковий ефект. Цими якостями повною мірою мають ковдри, наповнювачем для яких виступає натуральний пташиний пух. Він може доповнюватися пером у різних відсоткових співвідношеннях.

Найчастіше у продажу зустрічаються спальні приналежності з гусячого пуху. Краще вибирати ті вироби, де частка пера не перевищує 15 відсотків. Чим показник вищий, тим важчою і холоднішою буде ковдра.

Перед тим, як стати наповнювачем для ковдри, гусячий пух проходить кілька стадій обробки. Процес досить складний, що відбивається на кінцевій вартості виробів. Тому натуральні пухові моделі належать до категорії елітних ковдр.

Для початку сировина сортується за кольором та вмістом пуху, потім відправляється на попереднє очищення від занадто жорсткого пір'я та залишків підкрилка. Відібрана маса надходить на промивання антистатиком та дезінфектантом, при цьому також видаляється жир. Наступні етапи - полоскання, віджимання та сушіння при 90 градусах за Цельсієм. Завдяки високій температурі вбиваються мікроорганізми, що залишилися на сировині.

Готова суміш проходить лабораторний контроль якості і після цього надходить у набивний цех. Є два основні варіанти виготовлення ковдр, що впливають на основні експлуатаційні характеристики:

  • Касетна технологія - при виробництві чохла полотна тканини зшиваються таким чином, щоб між ними виходили осередки, що мають однаковий розмір. У ці секції потім і набивається наповнювач. У касетних ковдрах пух рівномірно розподілений по всьому виробу, виключена можливість його збивання.
  • Стьобані моделі - при цій технології наповнювач фіксується в чохлі завдяки машинним рядкам, які виконуються вже після набивання ковдри.

Висока міцність та пружність пташиного пуху забезпечує комфорт під час сну. Пухові вироби вважаються найлегшими, так що на тілі їхня вага ледь відчутна. При цьому зігрівати вони здатні навіть у люті морози.

Не поступається за показниками теплоємності натуральній сировині його економічніший аналог — штучний лебедячий пух. Його одержують із дуже тонких поліефірних волокон, які скручуються та обробляються силіконом. В результаті створюється м'який, легкий та теплий наповнювач. Його мінус у нижчій гігроскопічності в порівнянні з гусячим пухом. Зате це абсолютно гіпоалергенний матеріал, який не потребує складного догляду. До того ж ціна у ковдр із синтетичного лебединого пуху помітно нижча.

Вибираємо пухову ковдру

Якщо ви хочете купити якісну пухову ковдру, крім наповнювача потрібно врахувати ще низку параметрів. Один із них — тип напірника. Напірником називають чохол, у який набивається пух. При цьому повинна використовуватися така тканина, яка перешкоджатиме вилізанню пера та пуху та забезпечуватиме їх належну вентиляцію.

Традиційний варіант – різні бавовняні тканини. Натуральний матеріал досить щільний і міцний, з гарною повітропроникністю. Особливою популярністю користуються ковдри із сатиновим чохлом. Подвійне переплетення довгих і тонких бавовняних волокон робить цю тканину зносостійкою. Завдяки мерсеризації полотно отримує шовковистий блиск і насичений стійкий колір.

Деякі виробники випускають різні за товщиною ковдри, так що можна підібрати моделі для зимових холодів і для більш теплих ночей.

При схильності до алергії на натуральний пух віддайте перевагу штучному наповнювачу.

Не забудьте приділити увагу розміру виробу. Щоб ним було зручно користуватися, ковдру підбирають, виходячи з розміру ліжка, росту людини. Якщо спите неспокійно, краще вибрати квадратні моделі. На двоспальне ліжко для двох можна купити як велику двоспальну пухову ковдру, так і окремі полуторні для кожного.

Догляд за пуховою ковдрою

Для забезпечення тривалої служби пухового виробу обов'язково повинен використовуватися підковдра, який варто міняти не рідше одного разу на два тижні. Щодня збивайте ковдру, щоб пух не стежив.

Перед пранням уважно вивчіть етикетку. Рекомендується вдома прати пухові ковдри в машинці на делікатному режимі з мінімальним віджиманням. Переважно використовувати рідкі миючі засоби без агресивних миючих засобів. У барабан можна закинути пару тенісних м'ячиків разом із ковдрою, вони допоможуть зберегти пружність та рівномірний розподіл наповнювача.

Для сушіння вибирайте місце, куди не потрапляють прямі сонячні, де можна розкласти виріб на горизонтальній поверхні. У теплу пору року можна регулярно провітрювати постільні речі.

При зберіганні для підтримки основних якостей пухового наповнювача не стискайте ковдру занадто сильно, щоб повітря могло вільно циркулювати всередині пуху. Місце зберігання має бути сухим та темним.

Хороша пухова ковдра при дбайливому використанні може прослужити близько двадцяти років.

Олег Коваленко01.01.1970 180 0
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled