Як підбирати покривало на ліжко

Покривало на ліжко – це не тільки накидка для захисту постільної білизни від пилу і сторонніх очей, а й елемент декору. Складність вибору продиктована великим асортиментом. Відшукати накидку, яка не тільки прикрасить кімнату, а й буде зручною і функціональною, не становитиме труднощів, якщо знати та вміти виділяти серед усіх критеріїв найважливіші для себе.

Асортимент покривал і критерії вибору

Сучасні покривала на ліжко мають бути не тільки красивими, а й функціональними. Саме тому, щоб підібрати відповідний варіант, покупцеві слід врахувати безліч нюансів, сукупність яких допоможе знайти модель, здатну ідеально вписатися в інтер'єр і принести додаткову користь, окупивши вкладення.

Під час пошуку оптимального варіанта консультанти магазину Cappone радять звертати увагу на такі параметри, як:

  • розмір ліжка і покривала;
  • матеріал, використаний для виготовлення;
  • колірна гамма кімнати, стін;
  • сезонність;
  • дизайн покривала;
  • вага.

Основним критерієм під час пошуку оптимального покривала можна назвати формат ліжка. На відміну від постільного комплекту, який відшивається з урахуванням певного виду, розмір покривал на ліжко у різних виробників може значно різнитися навіть у рамках однієї модельної лінійки.

Щоб покривало повністю захищало постіль, слід врахувати довжину і ширину ліжка, а також взяти до уваги висоту матраца. Ширину потрібно обирати й з урахуванням того, зі скількох сторін можна вільно підійти до ліжка, а також беручи до уваги конструктивні особливості меблів. Відповідний виріб має вільно спускатися з боків до ніжок ліжка, але при цьому не діставати до підлоги.

Матеріали покривала на ліжко

Під час підбору матеріалу слід керуватися особистими уподобаннями. Від виду обраної тканини, її типу та експлуатаційних властивостей залежатимуть усі інші характеристики, включно з вартістю і сезонністю. Від виду матерії також залежить вага виробу, що важливо під час пошуку простої у догляді та функціональної накидки для двоспального ліжка. Під час пошуку оптимального покривала на ліжко в дитячу спальню рекомендується звертати увагу на склад тканини, яким обумовлюється ступінь алергенності виробу, а також властивості притягувати й накопичувати пил.

Під час вибору матеріалу потрібно врахувати тактильні та експлуатаційні особливості тканини. Покривало для ліжка має бути приємним на дотик, пропускати повітря і не вбирати запахи.

Оптимальним варіантом для покривал, які можна використовувати як повсякденну накидку на ліжко, називають бавовну. Вироби з такої тканини підійдуть для людей, які страждають на алергії, і не завдадуть клопоту в догляді. Літнє двостороннє покривало з бавовняної матерії без особливих зусиль поміститься в барабан пральної машини.

Бавовняні накидки ідеально впишуться в простий інтер'єр у стилі прованс або класичну обстановку. Відсутність блиску на тканині сподобається покупцям, які цінують практичність і дотримуються мінімалізму.

Красивими й дорогими виглядають накидки з сатину та атласних матеріалів ніжних відтінків. Цікавий принт, який часто зустрічається на елітних матеріях, зробить найпростіше за кроєм покривало інтер'єрною родзинкою. Цікаве стьобання, жакардові малюнки або перламутрові нотки додадуть цікавий акцент в інтер'єр у романтичному стилі.

Класичне сатинове покривало зазвичай важить трохи більше, ніж бавовняний варіант, але і його можна прати в машині, не вдаючись до послуг хімчистки. Шовкові атласні накидки часто виготовляють із застосуванням стьобання та утеплювача. Від цього виріб стає більш вимогливим і вибагливим до режимів прання і віджимання, мийних засобів.

Хорошим вибором стане і покривало з мікрофібри або велюру. Виріб такого виду можна використовувати не тільки для підтримання чистоти постелі, а й застосовувати як додаткову ковдру. Моделі з мікрофібри можуть бути використані в дитячих кімнатах, адже вони володіють гіпоалергенними властивостями та ідеально підходять для людей, які страждають алергією на побутовий пил. Перевагами таких накидок вважають і те, що мікрофіброву тканину легко прати, вона швидко сохне і не потребує прасування.

Поєднання покривала зі стилем спальні

Широкий асортимент дає кожному можливість купити покривало, яке відповідатиме бажаній колірній гамі. Якщо донедавна в пріоритеті були вироби, що не привертають уваги, в спокійних пастельних тонах, то зараз у спальнях доречна накидка будь-якого відтінку і навіть фактури.

Головним критерієм вибору кольору є особисте бажання покупця. В ідеалі, обраний виріб має гармоніювати із загальною дизайнерською задумкою, інтер'єром, тоном стін і відтінком меблів. Але не варто заперечувати, що саме покривало може стати кольоровою плямою, яка привертатиме увагу в кімнаті. І саме тому останнім часом дедалі більшою популярністю користуються моделі з принтами та оригінальними фактурами тканини.

Як вибрати покривало на ліжко в спальню

Якщо для покупця покривало на ліжко – це не стільки предмет декору, скільки функціональний виріб, який можна буде використовувати як ковдру, то під час вибору оптимального варіанту важливе значення матиме щільність і склад тканини.

Для літа ідеальним варіантом стануть тонкі й легкі вироби з мікрофібри або натуральних тканин на бавовняній основі. Для холодної пори року можна також купити мікрофіброві варіанти, але щільніші за фактурою, ніж літні, а також взяти пухнасті покривала зі штучних ниток, які можна використовувати і як пледи.

Покривало вважається предметом із тривалим терміном використання. Саме тому якість виготовлення виробу відіграє вельми значущу роль. Товари від перевірених виробників, які зацікавлені в популяризації власного бренду й утриманні позицій на ринку, завжди мають високу якість. Але такі накидки не можуть коштувати дуже дешево. Навіть у рамках одного бренду ціна товару варіюватиметься. Вартість залежить від щільності тканини, складу матеріалу, складності виконання моделі.

Перш ніж замовити вподобаний виріб, можна звернутися до відгуків покупців. Досить часто саме з відгуків можна дізнатися про якість матерії та зручність догляду за покривалом.

Допомогти в пошуку відповіді на питання про те, як вибрати покривало на ліжко в спальню, завжди готові консультанти інтернет-магазину Cappone, в якому представлений великий асортимент накидок на ліжка.

Весь товар, представлений на сайті, сертифікований і абсолютно безпечний. Для зручного пошуку потрібного варіанту серед безлічі пропозицій у каталозі передбачено зручний пошук, що дає змогу впорядкувати вироби за найбільш важливими для покупця критеріями, включно з кольором, ціною, застосуванням.

В інтернет-магазині Cappone можна знайти не тільки класичні покривала, які підійдуть для спалень, а й підібрати універсальні двосторонні моделі, а також вироби, які можна використовувати як накидки на диван, ковдри або пледи.

Олег Коваленко10.11.2023 300 0 5
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled