Яка постільна краще сатин чи бязь

При виборі нового комплекту постільної білизни з бязі або сатину покупці стикаються з безліччю питань. Яка постільна білизна краща, готові пояснити консультанти інтернет-магазину Cappone, які знають всі тонкощі тканин, а також усі плюси та мінуси наборів з них.

Бязь або сатин: характеристики матеріалів

Яка постіль краща за — бязь або сатин, можна зрозуміти, якщо навчитися розрізняти тканини та зрозуміти їх властивості. Основними характеристиками, на які потрібно звернути увагу під час добору, експерти вважають:

  • зовнішній вигляд матеріалу;
  • склад;
  • довговічність;
  • особливості догляду;
  • сезонність використання;
  • спосіб переплетення ниток.

Якщо придивитися до відрізу, то на тканині легко можна побачити лицьову та виворітну сторони. Сатинові простирадла серед інших варіантів виділяє характерний блиск, який досягається завдяки особливій технології виготовлення та складу ниток, що використовуються в роботі.

Матеріал створюється з бавовни (іноді з додаванням штучних ниток). Тканина виходить приємною на дотик, адже гладка структура поверхні дозволяє відчути ковзання та відчути легкий холодок. Саме тому сатинові комплекти можна вважати всесезонними. Особливістю сатину називають відсутність катишків, які можуть з'являтися на постільній білизні з інших матеріалів вже після кількох прань.

Сатинові тканини можна умовно розділити на підвиди, кожен з яких відрізняється за відсотковим складом бавовни та ниток штучного походження, їх товщиною. Для пошиття постільної білизни використовують страйп-сатин, мако-сатин, а також друкований сатин, з якого виходять шикарні авторські комплекти з 3D-ефектом. З сатину з жакардовим малюнком шиють покривала, зовнішній вигляд яких не відрізняється від виробів, виготовлених із дорожчих, наприклад, шовкових тканин.

Висока щільність, яка досягається завдяки так званому сатиновому переплетенню ниток, дозволяє отримати тканину з гарними експлуатаційними властивостями. Як показує практика, сатинова постільна білизна при правильному догляді та дотриманні основних вимог до прання може прослужити близько 5 років.

Білизна з бязі також може прослужити тривалий час. На відміну від класичного сатину, ліжко з бязевого матеріалу має меншу вагу. При правильному догляді відносно недорога тканина тривалий час зберігає колір та гладкість поверхні. Втім, катишки на бязі з'являються швидше.

Переваги та недоліки тканин

Бязь і сатин, відмінності яких полягають не тільки в щільності та зовнішньому вигляді, вибирають для пошиття постільної білизни, спираючись на якісні показники, а також враховуючи основні переваги та недоліки.

Сатін

Перевагами комплектів із сатину експерти називають довговічність. Сатинові тканини добре забарвлюються і зберігають колір. Спочатку фарбують нитки, і тільки потім з них тчуть полотно. Структура і склад тканини дозволяють досягти цікавого ефекту, що холодить, завдяки чому на сатиновому ліжку не буде спекотно влітку.

Недоліком сатинових тканин називають потребу у дбайливому догляді. Довгі протягування ниток, завдяки яким вдається досягти візуального ефекту, є причиною того, що на гладкій поверхні можуть з'являтися зачіпки та подряпини.

Бязь

Комплекти з бязі на дотик не такі гладкі, як вироби із сатину. Зовнішній вигляд виробів також має відмінність, адже поверхня тканини матова, а визначити лицьову сторону можна за яскравістю кольору або малюнку.

Бавовняна нитка добре забарвлюється і зберігає колір. Безшовне полотно може бути виготовлене їх пофарбованих ниток, але найчастіше малюнок наносять на готову тканину. Асортимент бязі сьогодні дуже великий, адже виробники його постійно оновлюють, спираючись на попит та потреби цільової аудиторії ринку.

Плетіння тканини дозволяє отримати м'яку постіль, на якій буде комфортно спати будь-якої пори року. Натуральна бавовна, яка знаходиться в основі бязі, невимоглива до догляду. Бязь можна часто прати, віджимати в машині та гладити гарячою праскою. Саме це дозволяє використовувати матеріал для пошиття постільної білизни для дітей.

Особливості догляду

Щоб продовжити термін служби постільної білизни, важливо дотримуватись правил догляду. Для прання тканин можна використовувати як порошкоподібні, так і рідкі миючі засоби. Прання сатинових комплектів у пральній машині передбачає використання води, температура якої не перевищує 40°С. Безшовні простирадла, наволочки та підковдри можна прати при температурі 60°С.

Обидві тканини можна віджимати в центрифузі, але віджимання сатину потрібно проводити на низьких оборотах (400). Безшовні набори можна віджимати практично насухо. Сушити постільну білизну потрібно в тіні. Використання сушильних машин можливе, але термін служби простирадлом, наволочок та підковдр від цього може зменшиться.

Глажку постільної білизни (як сатинової, так і бязевої) можна здійснювати паровою праскою. Режим нагрівання підошви праски вибирають відповідно до інформації про склад (кількість натуральної та штучної ниток у тканині), зазначеної виробником на упаковці комплекту.

Великий асортимент постільних наборів високої якості за доступною ціною представлений у каталозі на сайті Cappone. Доставка товарів можлива до будь-якого населеного пункту України. Усі представлені в інтернет-магазині комплекти зшиті з матеріалів від перевірених часом виробників, і тому на всі вироби продавець надає сертифікати якості.

В інтернет-магазині Cappone також можна купити комплекти з єгипетської бавовни, який поєднує в собі найкращі якості сатину та бязі: міцність, легкість та довговічність. Уточнити умови доставки, характеристики або отримати інформацію про догляд за постільною білизною завжди можна у консультантів компанії.

Олег Коваленко19.10.2023 352 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled