Електропростирадло — шкода чи користь?

Електричне простирадло просто знахідка в холодну пору року. Воно працює від мережі та генерує тепло, якого не вистачає за низької температури повітря. При цьому пристрій споживає мінімум електроенергії та не пересушує повітря. Його активне використання розпочалося у першій половині 20 сторіччя.

Лікарі досі сперечаються про те, чи небезпечно спати на електропростирадлі. У даній статті ми розберемо переваги та недоліки виробу, а також наведемо поради та рекомендації від консультантів інтернет-магазину Cappone.

Чи можна спати на електропростирадлі!

Електричне простирадло — постільна білизна, здатна генерувати тепло. Вона оснащується нагрівальними елементами, які розташовуються у внутрішній структурі, що підключаються до мережі електроживлення. У комплектацію також входить пульт керування, за допомогою якого можна не тільки вмикати та вимикати пристрій, але також встановлювати температуру, час роботи та налаштовувати режим автовимкнення.

Переваги електропростирадла:

  • безпечна конструкція та склад;
  • надійна електроізоляція;
  • рівномірний розподіл тепла по всій поверхні;
  • приємні тактильні властивості;
  • функція вимкнення навіть у разі незначних несправностей.

Виходячи з цього, можна зробити висновок, що спати на електропростирадлі безпечно. Головне — дотримуватися порад виробника та лікарів.

Як користуватися електропростирадлом

Сьогодні у колекціях багатьох брендів можна знайти цей тип постільної білизни. Він має приблизно однакову конструкцію та склад. Щоб оцінити всі переваги виробу, важливо дотримуватися інструкцій із застосування. У рекомендаціях виробників зазвичай зазначено таке:

  1. Електричне простирадло потрібно стелити поверх звичайного.
  2. Електропростирадло не можна стелити під подушку.
  3. Коли пристрій підключено до мережі, на нього забороняється ставити електроприлади.
  4. За пів години до сну потрібно встановлювати середній режим, щоб добре прогріти спальне місце.
  5. Для нічного сну краще встановлювати найслабший режим нагріву.
  6. Після підйому, пристрій потрібно вимкнути.
  7. При виборі електричного простирадла потрібно враховувати розміри ліжка: для 1,5-спального ліжка підійде модель шириною від 85 см, для 2-спального — від 130 см.
  8. Прати виріб потрібно в пральній машині в делікатному режимі.

Дітям молодше 3 років забороняється спати на електропростирадлі. Діти старше 3 років можуть користуватися цим типом постільної білизни під наглядом дорослих.

Електропростирадло: користь або шкода

Електричні простирадла, які сьогодні випускає Cappone та інші бренди, в першу чергу використовують як додаткове джерело тепла. Вони зігрівають постіль, допомагаючи створити комфортні умови для сну. Однак спочатку застосування електропростирадла було пов'язане з позитивним терапевтичним ефектом. Оскільки пристрій генерує сухе рівномірне тепло, лікарі використовували його для полегшення симптомів деяких захворювань. Спати й просто лежати на ньому рекомендують:

  • захворювання нирок, печінки та суглобів;
  • менструальний біль;
  • головний біль;
  • розтягування зв'язок і м'язів;
  • м'язове напруження;
  • порушення теплообмінних процесів.

Використання електропростирадла ефективне при нервових розладах, перевтомі та стресі. Воно також прискорює відновлення організму після перенесених травм та операцій.

Сучасні електричні простирадла мають функцію автовідключення, що підвищує їх безпеку. Однак це не означає, що ними можна користатися безконтрольно. Виробники не рекомендують спати або лежати на електропростирадлі при високій температурі тіла, запальних процесах, шкірних захворюваннях. Також краще не лягати на постільну білизну з вологим волоссям або в мокрому одязі.

Часто задаваемые вопросы

Оскільки електричне простирадло має на увазі нагрівання, на ньому не рекомендується спати людям, які використовують кардіостимулятор, а також при патології вен, новоутвореннях на шкірі. Важливо пам'ятати, що зайве нагрівання протипоказане чоловікам із захворюваннями простати та жінкам, у яких діагностовано міому матки.

При згинах та скручуваннях підвищується ризик пошкодження внутрішнього механізму. Аналогічна ситуація виникає при впливі на простирадло гострих та важких предметів.

Різниця полягає у напрямку руху тепла. Від електричного простирадла воно рухається знизу вгору, повністю нагріваючи постіль. Тепло від електричної ковдри рухається зверху донизу. При цьому простирадло, на якому лежить людина, залишається холодним.

Олег Коваленко12.01.2023 7936 0 2
5 из 5 (5 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled