Як скласти простирадло на гумці

Простирадла з гумкою суттєво полегшили життя багатьох людей, схильних до неспокійного сну. Тепер немає проблем із білизною, що постала, ліжко не потрібно перестилати після кожної ночі — її зовнішній вигляд залишається обережним.

Уникати утворення складок на поверхні простирадла допомагає її щільна фіксація на матраці завдяки гумці, яка вшита по краю виробу. Однак через неї ж користувачі такого постільного приладдя часто стикаються з однією складністю. Йдеться про те, щоб рівно скласти простирадло. Зробити це не так просто, як зі стандартним прямокутником тканини. Тут потрібна вправність.

Про те, якими способами можна скористатися, щоб швидко і без клопоту складати простирадло на гумці, розповіли експерти інтернет-магазину текстилю Сappone.in.ua.

Як складати простирадло з гумкою


Пропонуємо кілька способів, які допоможуть легко скласти постільні приналежності на гумці, щоб вони не займали багато місця в шафі.

На вазі

Для початку слід вивернути виріб на виворітний бік.

  • просуньте руки в кути простирадла;
  • один кут накиньте на інший, розправте;
  • послідовно повторіть процедуру з двома кутами, що залишилися;
  • коли все простирадло виявиться у вас на одній руці, другою рукою розпряміть складки тканини.

Якщо все було зроблено правильно, то виріб набуде форми прямокутника, а всі гумки будуть представляти букву “Г”. Тепер можна легко складати вдвічі або втричі (залежно від розміру) і в такому вигляді відправляти на зберігання в шафу.

На рівній поверхні

Виберіть місце, де вам буде зручно розкласти простирадло — на ліжку, на дивані або на столі — так, щоб бачити одразу всі куточки. Візьміться за верхній правий кут і покладіть його у правий кут знизу, вивернувши на зворотний бік. Аналогічні дії виконайте з лівими куточками. Введіть руки в обидва кути і на вазі потрясіть простирадло, щоб не було складок. Тепер поєднайте долоні, ніби в бавовні. Один кут надягніть на інший. У вас повинен був вийти прямокутник. На рівній поверхні розправте його та складіть краї втричі по вертикалі, а потім — по горизонталі.

Для іншого способу необхідно скласти простирадло навпіл таким чином, щоб гумка розташовувалася з довгого боку виробу. Поверніть тканину горизонтально тричі. Підігніть частину з гумкою наполовину шириною. Тепер треба згорнути все вдвічі та перевернути. Створіть кишеню, використовуючи один із країв, і помістіть в нього три частини простирадла.

Найпростіший спосіб складання постільної білизни з гумкою полягає у згортанні її в рулон. Спочатку розкладіть виріб, щоб було зручно скласти його в три шари по довжині, а потім цю смугу тканини скачайте в рулон. А щоб він не розкрутився, можна перехопити стрічкою.

Як зберігати постільну білизну

Для зберігання постільних речей вибирайте сухе місце, подалі від джерел тепла. Вологість, що рекомендується, яка сприятиме збереженню свіжості, — не більше 60%. Бажано, щоб температура не перевищувала 26 градусів тепла за Цельсієм. Простір, де ви зберігаєте білизну, має добре вентилюватись. Ідеальним варіантом є шафа або комод із місткими ящиками.

Перед тим як скласти простирадла для зберігання, переконайтеся, що вони чисті та сухі. Постільна білизна з плямами або вологими ділянками може пліснявіти та набувати неприємних запахів.

Гладкість тканини забезпечується не тільки використанням неагресивної побутової хімії при пранні, а й акуратним складанням — з мінімумом складок та зморшок. Яскравість кольору можна зберегти надовго, якщо берегти тканину від прямого сонячного кольору і не перестаратися з відбілювачами.

Та постільна білизна, якою ви користуєтеся рідко, можна скласти у вакуумні пакети. Але не забувайте раз на півроку діставати та провітрювати комплекти.

Олег Коваленко21.09.2023 837 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled