Чохли на м'які меблі, або практичність, краса та зручність «в одному наборі»

Купівля м'яких меблів супроводжується великими витратами. Тому не дивно, що власники хочуть якнайдовше підтримувати їх первісний вигляд. Деякі з цією метою використовують спеціальні чохли. Вони виготовляються у вигляді м'яких і тактильно приємних накидок, які не тільки захищають диван та крісла від зносу, але й оновлюють їх зовнішній вигляд. Головне при цьому – підібрати правильні матеріали та дотримуватися рекомендацій виробника. У поданій статті подано поради щодо догляду за виробом, які допоможуть надовго зберегти його колір і форму.

Як вибрати чохол на диван?

Чохол — текстильний виріб, покликаний захищати м'які меблі від пилу, забруднень та механічних впливів. З його допомогою можна полегшити догляд за диваном, оновити його зовнішній вигляд і задати інтер'єру потрібний настрій. Щоб єврочохол справлявся зі своїми завданнями, під час купівлі слід звертати увагу на:

  • якість матеріалів;
  • ширину та глибину сидіння;
  • висоту спинки;
  • висоту від підлоги до сидіння;
  • ширину підлокітників;
  • кут нахилу підлокітників;
  • якість фурнітури;
  • стиль та колір.

Виріб повинен комплектуватись зручними механізмами кріплення. Вони допоможуть легко знімати накидку для прання, а потім також легко одягати. Єврочохол повинен створювати ідеально гладку поверхню, не утворюючи складок та заломів. Стильно він може як поєднуватися з диваном, так і мати зовсім інший дизайн. Це дозволить періодично змінювати обстановку у приміщенні.

Як підібрати чохол на кутовий диван?

Кутовий диван – багатофункціональні меблі, які допомагають створити комфортну обстановку як у просторому, так і невеликому приміщенні. Він складається із двох секцій, розташованих під прямим кутом один до одного. Це збільшує кількість місць.

При виборі чохла для кутових м'яких меблів в першу чергу враховують їх конфігурацію. Окрім цього, звертають увагу на:

  • якість матеріалів;
  • форму та кут нахилу підлокітників;
  • габарити спинки та сидіння;
  • стиль та колір.

Для кутового дивана можна вибрати універсальний єврочохол або модельний чохол. Універсальний привабливий тим, що підходить до різних моделей кутових м'яких меблів. Модельний виріб шиється під конкретні меблі, тому повністю повторює геометрію та облягає диван, немов друга «шкіра».

З якого матеріалу вибирати чохол на м'які меблі?

Завдання чохла — захищати меблі від зносу та підтримувати їх початкову якість. Цього можна досягти за допомогою правильних матеріалів. Зазвичай під час пошиття єврочохлів використовують:

  • натуральну шкіру — еластичний матеріал, що має приємні тактильні властивості, але дорогий і вибагливий у догляді;
  • екошкіру — матеріал, наділений перевагами натуральної шкіри, але при цьому більш зручний у догляді та має великий термін служби;
  • велюр — м'яка та еластична тканина, яка легко набуває потрібної форми, але швидко злежується і розтягується;
  • флок — щільна тканина, зовні схожа на плюш або оксамит, а за тактильними властивостями нагадує велюр;
  • жаккард — щільний та зносостійкий матеріал, прикрашений великим візерунком.

Набагато частіше в магазинах зустрічаються чохли із сумішевих тканин. Як основа у них виступає бавовна, яка буває і щільною, і струменевою. Її доповнюють синтетичними волокнами, які підвищують зносостійкість та збільшують термін експлуатації.

Як зняти чохол з дивана?

Ще одна перевага єврочохлів Cappone або інших брендів полягає в тому, що вони легко знімаються та надягаються. Розглянемо, як зняти виріб з дивана, з прикладу моделі з механізмом трансформації «клік-клак». Для цього:

  1. Відсуньте м'які меблі від стіни.
  2. Переконайтеся, що диван знаходиться у зібраному вигляді.
  3. Перевірте, чи правильно закріплений чохол. Зазвичай до моделей «клік-клак» він кріпиться за допомогою липучок або спеціальних петель, що знаходяться біля підлокітників.
  4. Зніміть єврочохол спочатку зі спинки, потім з сидіння.

Під час зняття накидки потрібно діяти акуратно. Не можна смикати липучки та петлі, за допомогою яких вона кріпиться до спинки та сидіння. Це може зашкодити не тільки текстильному виробу, а й механізму трансформації.

Випраний та висушений чохол також надягають на складений диван. Спочатку закріплюють петлі або липучки на сидінні, потім на спинці.

Як прати чохол від дивана?

Як правило, на єврочохлах Cappone та інших брендів є етикетка, на якій вказані рекомендації щодо догляду. Дотримуючись їх, можна зберегти колір і форму виробу, а й продовжити термін його служби. В першу чергу виробники рекомендують регулярно пилососити диван, оглядати його на наявність плям і видаляти їх за допомогою спеціальних засобів для виведення плям.

Ось кілька простих порад щодо догляду за виробом:

  1. Перед пранням вивертайте чохол, витрушуйте сміття та застібайте замки-блискавки.
  2. Встановлюйте на пральній машині режим «Делікатне прання».
  3. Обирайте температуру нагрівання води не більше 30 градусів.
  4. Використовуйте гель або пральний порошок без кондиціонера та відбілювача.
  5. Встановлюйте віджимання на мінімальних обертах.

Випраний виріб потрібно сушити в розправленому вигляді подалі від відкритих джерел тепла. Прасувати його не треба. Процедуру бажано повторювати 3-4 рази на рік. Це допоможе довго підтримувати зовнішній вигляд та початкові якості чохлів.

Олег Коваленко08.01.2023 887 0 4
4.5 из 5 (421 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled