Як прати постільну білизну з попліну

Постільна білизна з попліну відрізняється особливою м'якістю. При правильному догляді за тканиною і простирадла, і наволочки, і підковдри збережуть зовнішній вигляд навіть після тривалої експлуатації, а білизна завжди буде м'якою і злегка шовковистою на дотик, а також збереже свою щільність по всій довжині та ширині.

Поплінові тканини, їх різновиди та характеристики

Популярність поплінових постільних наборів продиктована безліччю факторів. Одним із них є довговічність. Матеріал, який виготовляється з натуральної бавовни і може мати у своєму складі невелику кількість ниток штучного походження, виходить в міру щільним та приємним для тіла.

Під час виробництва попліна виробники застосовують класичну технологію полотняного переплетення. Завдяки цій техніці основні (тонші) волокна основи переплітаються міцними нитками качка. Внаслідок застосування ниток різної товщини утворюється гладке з обох боків та стійке до деформації полотно.

В основі тканини, крім бавовни, можуть бути також вовняні або шовкові волокна. Багато покупців помилково вважають, що тканина з додаванням таких ниток деформується, тому уникають придбання. Але шовковий, як і бавовняний вигляд попліну, не сідає при пранні, ідеально зберігає розміри та не деформується.

Від типу використаного матеріалу залежить не тільки остаточна ціна полотна, а й особливості догляду за виробами, які будуть зшиті з нього. У продажу на території України можна знайти постільні комплекти попліну, виготовлені з сумішових тканин з додаванням штучних волокон. Синтетична добавка позитивно впливає на експлуатаційні якості виробів.

Особливості попліну

Основними перевагами поплінових постільних наборів, в основі яких лежить бавовняна нитка, покупці називають:

  • високий рівень поглинання вологи;
  • гіпоалергенність;
  • швидке висихання;
  • легкість;
  • невимогливість у догляді.

Висока ступінь поглинання вологи та здатність поплінових виробів з бавовни швидко сохнути гарантує комфортність сну. Поплінові постільні комплекти здатні забезпечити комфортну для тіла температуру будь-якої пори року. Набори, в основі яких є шовк, також досить швидко висихають, але спати на них найкраще влітку. Матеріал з додаванням вовняних ниток є актуальним взимку.

Ідеальним варіантом для більшості покупців є змішаний поплін. Він гіпоалергенний і вважається всесезонним. Тканина не викликає подразнення, алергічних реакцій та дерматитів, завдяки чому підходить для людей з чутливою шкірою та пошиття наборів у дитячі ліжечка.

Поплінова тканина на основі бавовни легко піддається фарбуванню, а досить хороша стійкість до кольору полотна дозволяє виробникам експериментувати з принтами. Великий асортимент постільних комплектів, доступна ціна та невибагливість матеріалу до миючих засобів, методів прання та експлуатації з кожним роком підвищує попит на комплекти.

Поплінове полотно за багатьма характеристиками схоже на бязь, але бязь не настільки практична, як поплін. Серед переваг тканини називають і те, що полотно не линяє та швидко висихає. Прасувати після прання білизну не обов'язково. Полінова постіль завжди матиме акуратний вигляд, адже навіть після кількох днів використання простирадла не виглядають пом'ятими.

Що потрібно знати про догляд за тканиною

Прати постільні комплекти з полотна можна вручну і в машинці. Для прання рекомендують брати класичний або рідкий порошок. Для надання гладкості та аромату також можна використовувати спеціальні ополіскувачі. Структура тканини не припускає, що білизна, навіть сильно забруднена, потрібно замочувати. Але для досягнення кращого ефекту для світлого текстилю (наволочок, простирадлом або покривал) можна вдатися до попереднього прання.

Прати постільну білизну з бавовняних волокон потрібно при температурі 40 градусів Цельсія в режимі для бавовни. Більш дорогий поплін, в основі якого використана нитка шовкова або вовняна, краще прати у воді, прогрітій до 30 градусів Цельсія. Це варто робити зовсім не через побоювання, що поплін сідатиме, а через те, що шовкові та вовняні нитки стануть менш еластичними при використанні невідповідних режимів, внаслідок чого на полотні можуть утворитися глибокі заломи.

Віджимати білизну з попліну потрібно на середніх обертах. Для сушіння простирадлом та покривал бажано використовувати затінені місця з гарною вентиляцією. При необхідності можна скористатися сушильною машинкою. Враховуючи те, що білизна з попліну не меніться, господині будуть позбавлені витрати часу на прасування. Але якщо у прасуванні є потреба, то праску потрібно прогрівати до температури, вказаної виробником на упаковці.

Де можна купити гарний постільний набір

Поплінна білизна високої якості, невибаглива у догляді і невибаглива до миючих засобів. вам, завжди можна замовити та купити з доставкою по всій Україні в інтернет-магазині Cappone. Вибрати модель, розмірний ряд і колір у рамках потрібної колірної гами в каталозі компанії дуже легко. Зручний пошук за потрібними критеріями, а також можливість шукати набір за ціною, дозволяє швидко підібрати відповідний постільний набір з попліну.

У картці товару вказані основні характеристики виробу, розміри та склад тканини. При виникненні складнощів із підбором потрібного варіанту постільного набору для дитини або дорослого завжди можна отримати консультацію наших фахівців. Менеджери компанії Cappone готові відповісти на будь-яке питання про доступні товари та допомогти оформити купівлю текстилю з доставкою.

Олег Коваленко19.10.2023 449 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled