Постільна білизна з бамбука: що це і як з'явилася

Бамбукова тканина вважається проривом у технології виготовлення текстилю. Основою полотна є натуральний бамбук. Матеріал відносять до екологічно чистих, а вироби з нього гіпоалергенні та безпечні для всіх людей. Деревоподібний злак, який застосовується для виготовлення матерії, вирощують у Південно-Східній Азії. Відмінною характеристикою полотна є його стійкість до бактерій та грибків.

Отримання ниток з бамбука — повністю екологічний процес. Для відділення волокон м'якоть із стебел рослини розм'якшують за допомогою ферментів. Далі з маси вичісують окремі волокна, які використовують для виробництва нитки. Нитку відбілюють, доповнюють бавовною та змотують у котушки, з яких надалі ткують полотно. Натуральність тканини, особливі методи виготовлення та абсолютна безпека отриманого матеріалу впливає на ціну готової тканини та виробів із неї.

До позитивних характеристик виробів із бамбукової тканини виробники текстилю також відносять:

  • високий рівень поглинання вологи;
  • гладкість;
  • шовковистість;
  • відмінну м'якість.

При виробництві бамбукового полотна також використовують невелику кількість бавовни, що дозволяє зробити відшиту з нього білизну тактильно приємною та міцною. Додавання бавовни зменшує розтяжність зітканого полотна, що позитивно впливає на якість готового виробу. Тканина з бамбука, незважаючи на тонкість та малу вагу, добре приймає та зберігає форму. Простирадла не збиваються на матрацах, покривала та підковдри також не деформуються.

Фарба, що застосовується при виробництві текстилю, добре лягає на тканину, дозволяючи дизайнерам реалізовувати сміливі колірні рішення та створювати цікаві принти, що легко вписуються в інтер'єр сучасних спалень. Вироби з бамбукового полотна зберігають колір та свіжість малюнка протягом усього терміну експлуатації.

Плюси та мінуси тканини з бамбука

Нитка, яку особливим способом виготовляють з бамбука, виходить гладкою і дуже тонкою, що зовні нагадує шовк. Але, незважаючи на властивості і схожість характеристик, полотно з бамбука не буде таким слизьким і холодним, як шовкове. Спати на бамбуковій постільній білизні приємно та комфортно у будь-яку пору року. Саме це можна вважати головним плюсом.

Властивості та характеристики тканини дозволяють використовувати її для виготовлення наборів для малюків, шкіра яких має високу чутливість. Полотно з бамбука не накопичує статичну напругу, не притягує пил, відмінно стирається, а також не потребує прасування.

Перелічені позитивні властивості говорять про те, що бамбукове полотно не викликає алергічних реакцій і не призводить до роздратування шкіри. Комплекти цього матеріалу стануть ідеальним вибором для алергіків, які страждають від астми, а також для маленьких дітей.

Постільна білизна, виготовлена з бамбукового волокна, здатна добре вбирати вологу. Завдяки цій особливості спати на простирадлі з такого матеріалу буде комфортно будь-якої пори року.

Швидке вбирання вологи дає змогу уникнути вогкості на ліжку. Відмінною рисою комплектів бамбука є те, що вони не вбирають запахи. Цього вдається досягти завдяки тому, що волокно повітропроникне та пористе. Відрізняється бамбукова тканина та високою міцністю. При правильному сушінні постільний комплект матиме нормальний вигляд навіть після величезної кількості прань.

Головним мінусом, який виділяють покупці, називають високу вартість порівняно із звичайним набором постільної білизни з бавовни. Але якщо порівняти ціну з витратами на придбання комплекту із сатину або попліну, то різниця буде не такою відчутною.

Рекомендації щодо догляду: як прати бамбукову постільну білизну

Сохне бамбукова тканина досить швидко, причому для цього навіть не потрібно сильно її віджимати. При пранні виробів можна використовувати різні миючі засоби та ополіскувачі для надання шовковистості, але віджимати насухо і занурювати у воду вище 60 градусів Цельсія полотно вкрай небажано. Спосіб прання потрібно вибирати тонкий. У ході роботи барабан машини повинен обертатись повільно. Для віджиму також бажано вибирати мінімальні значення.

Щоб білизна мала привабливий зовнішній вигляд і служила довго, рекомендується прати в делікатному режимі, а також додати додаткове полоскання. Порушення рекомендацій виробника, що стосуються того, як прати постільну білизну з бамбука, стане причиною швидкого псування комплектів та покривал. Невідповідність режиму, висока температура води та надто сильний віджим обов'язково призведе до того, що тонкі нитки деформуються.

Де купити якісну білизну з бамбукового полотна

Білизна з бамбукової тканини в широкому асортименті представлено в каталозі інтернет-магазину Cappone. Зручна система пошуку, яка враховує всі побажання покупців, дозволяє легко відсортувати вироби за:

  • ціною;
  • розміру;
  • призначення.

Доставка постільних комплектів із бамбука можлива по всій території України. Ми швидко надсилаємо товари, а точні терміни доставки залежать від роботи поштових служб. Умови оплати та пересилки обумовлюються на сайті.

Докладніше про умови співпраці, оформлення покупки, характеристики і властивості моделі постільної білизни, що сподобалася, можна дізнатися у консультантів Cappone. До них також можна звернутися за запитаннями про вироби, які вам сподобалися.

Олег Коваленко19.10.2023 483 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled