Постільна білизна з мікрофібри: плюси та мінуси

З наближенням осені та холодів попит на легкі та теплі постільні комплекти завжди зростає. Споживач шукає невибагливі догляду, недорогі та довговічні варіанти, характеристики яких дозволять створити необхідний комфорт. Протягом останніх років великим попитом користуються постільні комплекти із сучасного матеріалу, що одержав торгову назву мікроволокна або мікрофібри.

Постільна білизна з мікрофібри: властивості та основні відмінності від інших тканин

Основним компонентом виготовлення мікрофібрових ниток зазвичай виступають поліефіри і поліаміди. В основі полотна знаходяться тонкі та дуже міцні нитки з полімерів. Особлива технологія виготовлення дозволяє отримати м'яку, приємну на дотик і досить легку тканину — мікрофібру для постільної білизни.

Властивості матеріалу дозволяють зберегти тепло тіла, але при цьому дозволяють регулювати теплообмін. Ковдри та покривала, а також пледи з волокон мікрофібри підходять для дітей та дорослих. Постільні комплекти з мікроволокна є ідеальним варіантом для використання в холодну пору року. Незважаючи на склад та тип плетіння полотна, вироби з мікрофібри можна використовувати і влітку.

Товщина волокна, з якого створена тканина, у десятки разів тонша за людську волосинку. М'якість мікрофібри можна порівняти хіба що з флісом. Приємна на дотик шовковистість матерії підвищує довговічність виробів. Простирадла та покривала не деформуються при пранні та використанні, не стоншуються посередині, як простирадла з бязі, а також стійкі до утворення зачіпок. Часу на висихання комплекту потрібно небагато. Віджата в центрифузі білизна буквально за півгодини у спекотні дні стане сухою.

При виборі постільного комплекту, зшитого з мікрофібри, слід звернути увагу на щільність тканини, склад матеріалу, якість пошиття. Чим більша вага білизни, тим міцніше буде полотно в ньому. Вироби підійдуть для холодної пори року. Тонка матерія може бути використана для виготовлення літніх постільних наборів.

Від основного компонента — синтетичної нитки — багато в чому залежить така властивість, як довговічність. Термін використання білизною залежить і від надійності обробки швів. Наявність посилювальних рядків завжди добре впливає на час експлуатації.

Характеристики, плюси та мінуси постільних комплектів з мікрофібри

Що таке мікрофібра в постільній білизні, не важко дізнатися в інтернеті. Мікроволокно, в порівнянні з іншими натуральними або синтетичними матеріалами, відрізняється досить великою кількістю переваг. Основними достоїнствами можна вважати:

  • довговічність;
  • невагомість;
  • простість догляду;
  • гіпоалергенність;
  • висока гігроскопічність.

Простирадла та покривала з приємної на дотик мікрофібри служать протягом тривалого часу, адже штучні синтетичні волокна (на відміну від бавовни чи льону) мало стираються при експлуатації. Довговічність та гігієнічність високо оцінюються виробниками постільної білизни та лазневого приладдя, адже матеріал здатний витримати і понад 300 циклів прання. Приваблює покупців і те, що прання та сушіння тканини займає нетривалий час. Плюсом використання матеріалу є і те, що простирадла абсолютно не потребують прасування.

Безперечним плюсом мікроволокна є і те, що тканина не змінює колір після прання навіть при тривалому використанні. Основним недоліком матеріалу споживачі найчастіше називають накопичення статичної електрики, а деяких покупців істотним мінусом є штучне походження ниток. Але з урахуванням того, що полотно не схильне до псування грибками, не має у складі компонентів, здатних викликати алергічну реакцію, але при цьому вбирає вологу і утримує її в собі, ці мінуси не варто вважати вагомими.

Догляд та експлуатація

Багато покупців помилково вважають, що штучні волокна не вимагають особливого догляду, а потім з подивом усвідомлюють, що вироби з обумовленим виробником тривалим терміном експлуатації швидко стали непридатними. Щоб тканина зі штучних волокон змогла виправдати очікування та зберегти свої основні властивості протягом усього терміну використання, важливо вміти правильно доглядати її.

Прання виробів з мікрофібри допускається в делікатному режимі, де встановлене значення температури води не перевищує 60°С. Сушити виріб краще на мотузці на вулиці або на балконі. Віджимання в центрифузі не зіпсує постільний комплект, а тільки прискорить його висихання.

Важливо зазначити, що неправильний догляд за матеріалом може спричинити погіршення його експлуатаційних якостей. Намагаючись зменшити ризик накопичення статичної напруги, споживачі використовують кондиціонери з антистатичним ефектом. Саме ополіскувачі для білизни вкрай небажані для цієї матерії, адже речовини, які призначаються для пом'якшення тканин, забивають пори між волокнами, і від цього вироби набувають жирного блиску і неохайного вигляду, позбутися якого стає неможливо. Від ароматних кондиціонерів для білизни простирадла стають слизькими, а спати на них або під покривалами з мікрофібри буде нестерпно спекотно через погіршення повітрообміну.

Де купити комплект з мікрофібри

Якісні постільні комплекти, а також простирадла та покривала з мікрофібри можна купити з доставкою територією України в інтернет-магазині Cappone. Проста навігація в каталозі на сайті дозволяє клієнтам компанії швидко знайти та замовити варіант, який ідеально впишеться в інтер'єр спальні або дитячої, прослужить довгий час та повністю виправдає вкладені кошти.

Всі вироби, представлені в каталозі, мають властивості, здатні задовольнити найвибагливішого покупця. Всі моделі постільної білизни мають сертифікати безпеки та європейську якість. Менеджери компанії Cappone готові надати консультацію, допомогти підібрати оптимальний варіант постільного комплекту або пледу з мікроволокна та оформити замовлення.

Олег Коваленко19.10.2023 953 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled