Плед із мікрофібри: плюси та мінуси

Експерти, які знають все про тенденції моди та потреби покупців, радять звернути увагу на пледи, в основі яких лежить штучна поліестра або нейлонова нитка. Один з найбільш популярних і затребуваних матеріалів, який виробники використовують для виготовлення практично невагомих, але дуже теплих і м'яких пледів, носить пледів назва мікрофібра.

Що таке мікрофібра: особливості виробництва та чим вироби залучають покупців

Мікрофіброю називають синтетичне полотно, зіткане з волокон, товщина яких тонша за людське волосся. Використання ультратонкої та міцної нитки дозволяє виготовити легку та зносостійку тканину. Полотно з мікрофібри відрізняється гіпоалергенністю і може використовуватися при виробництві виробів для дітей та осіб, чий організм схильний до алергічних реакцій.

Процес виробництва мікрофібри починається з виробництва полімеру, основою для яких є нафта та продукти її переробки. Полімер розчиняють і доводять до рідкого стану, що дозволяє створювати нитки різної товщини завдяки використанню насадок різного діаметру. На повітрі волокна твердіють і перетворюються на нитку. Із заготовок шляхом скручування роблять нитки, що використовуються на ткацьких фабриках для виробництва матеріалу.

Спеціальна обробка волокон дозволяє надавати готовим ниткам не тільки відтінку, а й водонепроникності та стійкості до забруднення. Особлива методика, що використовується при виготовленні тканин, дозволяє виробам із мікрофібри отримати якості, які приваблюють людей.

Плюси та мінуси мікрофібри

Покупців, які вибирають пледи з мікрофібри, приваблює не лише м'якість та легкість пледів та покривал, а й комфорт, який тканини забезпечують людям. Вироби із синтетичних волокон добре зберігають тепло, а також:

  • не мнуться;
  • не втрачають колір;
  • не обсипаються при тривалому використанні.

Плед або покривало швидко сохне і легко очищається у теплій воді. Вироби можна віджимати в пральній машині на високих обертах, одержуючи на виході суху тканину.

Прати вироби можна вручну або в пральній машині. Зручно й те, що для прання покривал із мікрофібри не потрібно купувати спеціальні миючі засоби, адже щоб позбутися пилу чи забруднення, підійде навіть звичайне мило. Саме тому моделі з такого матеріалу купують користувачі для вуличних та прибережних кафе, прогулянок на природі або використання у дитячих візках, де прати покривала доводиться досить часто.

Зносостійкість і доступна ціна приваблюють і тих покупців, які розглядають пледи з мікрофібри як накидки на дивани та крісла або ж покривали на ліжку.

Одним із мінусів мікрофібри, як і всіх синтетичних тканин, є здатність накопичувати статичну електрику. У переліку недоліків деякі покупці називають те, що в гарячій воді тканина може втратити свої початкові якості. Але за дотримання рекомендацій, які наводить виробник, виникнення неприємної ситуації можна повністю виключити.

У переліку мінусів виробів з мікрофібри багато хто називає слабку продувність. Але у разі, коли плед купується для використання в холодну пору року, цей так званий недолік стане безперечним плюсом. Деякі користувачі до недоліків зараховують і зовнішній вигляд. Через високу м'якість полотна вироби не тримають форму, на відміну від аналогічних варіантів із вовни або напіввовняних тканин.

Аналіз плюсів і мінусів не може дати єдиної відповіді за або проти покупки, адже кожен покупець має оцінити свої потреби та зіставити їх із реальними потребами.

Поради щодо вибору виробів з мікрофібри

При пошуку моделі пледа або універсального виробу, що поєднує в собі якості пледу та покривала, експерти радять звернути увагу на:

  • Виробника виробів. Безсумнівно, серед усього достатку пропозицій, на увагу заслуговують брендові вироби. Без особливих вагань можна купувати й варіанти, якість яких підтверджена сертифікатами.
  • Розмір. Пледи з мікрофібри, як і вироби інших видів волокон, можна знайти в будь-яких розмірах: від дитячого до євро.
  • Колір та стиль виробу. Широка кольорова гама і досить великий вибір фактур, які пропонує своїм клієнтам виробники мікрофібрових покривал дозволяє легко вибрати плед. , який буде приємно зовні, впишеться в інтер'єр і стане декором будинку.

Під час пошуку найкращого варіанта також варто звернути увагу на ціну. Вартість виробів багато в чому залежить від щільності тканини, яку використовували при пошитті пледу, та габариту виробу.

Де продаються і як придбати пледи з мікрофібри

Придбати з доставкою до будь-якого населеного пункту України якісні, зручні, недорогі, прості у догляді та універсальні у використанні пледи з мікрофібри завжди можна в інтернет-магазині Cappone.

Простий пошук по сайту, можливість відсортувати всі доступні товари за важливим критерієм, а також оформлення замовлення через опцію «Кошики» — можливість купити потрібний плед, не виходячи із дому. Консультативна допомога в підборі оптимального варіанту виробу або придбання кількох пледів різного розміру, але однієї кольорової гами доступна за телефоном або у формі для швидкого зв'язку.

Олег Коваленко04.09.2023 715 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled