Як вибрати плед для дивана та ліжка

Вибір ідеального пледа для дивана та ліжка може виявитися непростим завданням, особливо якщо ви хочете, щоб він доповнив ваші меблі та надав приміщенню тепло та затишок. Різноманітність розмірів, кольорів та текстур на ринку може заплутати, тому важливо знати, на що звернути увагу під час вибору. На сайті інтернет-магазину Cappone представлений широкий асортимент пледів для дивана та ліжка високої якості смак.

Як вибрати плед на диван і ліжко відповідного розміру

Особливу увагу при покупці необхідно звернути на розмір пледа на диван чи ліжко. Він не повинен стати негарною і неактуальною плямою. Навпаки, виріб повинен гармонійно прикрасити предмет меблів. Саме тому розмір пледу на ліжко підбирається з урахуванням таких факторів:

  • габарити меблів та спальної білизни (довжина та ширина ліжка, висота матраца);
  • наявність ліжка та спинки в ногах;
  • конструктивні особливості меблів;
  • розташування меблів щодо стін.

Для ліжка рекомендується вибрати двоспальну річ. Якщо виріб використовуватиметься для дивана, варто купити односпальний або полуторний варіант.

Крім того, важливо враховувати форму. Для диванів та ліжок частіше використовуються прямокутні пледи.

Зазвичай покривало підбирається таким чином, щоб повністю закривати верхню частину ліжка. Воно може повністю заправлятися разом із спальною білизною або трохи звисати (на кілька сантиметрів).

Існує кілька стандартних розмірів пледу, які використовуються в залежності від габаритів меблів. Для дивана необхідний виріб від 170 см на 200 см. Для двоспального ліжка плед, який використовується як покривал, потрібен розміром від 180 см на 220 см.

Правильно підібравши розмір і форму пледу, можна створити затишок та комфорт у домашній обстановці. В асортименті нашого магазину ви знайдете різні варіанти пледів для меблів різних параметрів.

Матеріали виготовлення та їх характеристики

Матеріал пледів буває натуральним, штучним або змішаним. У різних тканин є свої плюси та мінуси. Маючи загальне уявлення про кожного з них, ви точно не пропустите відповідний варіант:

  1. Бавовна. Відрізняється міцністю та довговічністю. Це ідеальне рішення для алергіків. Бавовняні тканини користуються великою популярністю при виробництві пледів — вони еластичні та легко піддаються забарвленню.
  2. Хутро. Затишний та м'який матеріал. Хутряні пледи виглядають елегантно, але накопичують пил і є досить непростими у догляді.
  3. Велюр. Натуральна м'яка тканина, у виробництві якої використовуються волокна шовку, вовни та бавовни. Іноді до його складу додають синтетичну складову. Відрізняється зносостійкість, не меніться, ворсинки довго не випадають.
  4. Фліс. М'яка, еластична та приємна матерія з ворсом. Добре тримає первісну форму, її легко прати. Флісовий текстиль є практичним.
  5. Акрил. Це синтетичний матеріал, але імітує натуральну шерсть. Такий плед можна прати у пральній машині, що значно спрощує догляд та чищення в домашніх умовах. Акрил характеризується стійкістю до вицвітання після регулярного прання.
  6. Мікрофібра. Синтетичний матеріал, що відрізняється високою щільністю та повітропроникністю. Тканина приємна на дотик. Недоліком є накопичення статичної електрики, проте після прання ефект зникає.
  7. Байка. Міцна, міцна тканина. Вона не тягнеться і не рветься за сильного впливу. Забезпечує хорошу теплоізоляцію. При цьому матеріал м'який і приємний на дотик.
  8. Плюш. М'який, теплий матеріал, покритий ворсом із вовняних, шовкових, бавовняних або синтетичних волокон, таких як поліестер. Плюшевий плед додасть затишку в інтер'єр спальні.

Натуральні текстильні вироби виглядають дуже стильно, надають кімнаті особливого неповторного вигляду і допомагають продовжити життя старому дивану. Крім цього, вони можуть замінити ковдру, оскільки відмінно зберігають тепло і виводять вологу.

Щодо штучних тканин, вони мають підвищену зносостійкість — не втрачають свого кольору та форми, роками витримує прання та сушіння. Вони, як правило, коштують дешевше за натуральні матерії.

Підбір кольору та дизайну в залежності від стилю кімнати

Відтінки, що використовуються, в інтер'єрі спальні повинні ідеально доповнювати один одного. Повинна вийти гарна композиція, яка щодня радуватиме око. При цьому слід купити такий плед, який відмінно підійде під певні елементи інтер'єру, наприклад меблі, стіни, гардини.

Яскрава палітра кольорів надихає і викликає асоціації з теплом. Прохолодніші кольори заспокоюють і утихомирюють.

Щоб отримати максимум задоволення від нового й речі, вибирайте заспокійливі відтінки. 

Якщо ж ви шанувальник яскравих та соковитих кольорів у дизайні кімнати, підбирайте такі вироби у більш спокійних відтінках. Вони повинні поєднуватися з кольором меблів, фіранок та іншими текстильними елементами.

Плед може стати чудовим аксесуаром для декорування інтер'єру будинку. Він здатний змінити атмосферу кімнати, додавши їй затишок та комфорт, а також зробивши акценти на окремих деталях та меблях. Грамотний вибір текстилю може значно підвищити естетичні якості інтер'єру. Наприклад, якщо ваш дизайнерський стиль — скандинавський, ідеальним вибором буде плед у пастельних тонах. Якщо ваш інтер'єр має більш сучасний і мінімалістичний стиль, то краще придбати модель з гладкою поверхнею і яскравими контрастними кольорами.

Вибір пледу з урахуванням сезону та клімату

Залежно від сезону та клімату буде комфортним різний текстиль. Хутряні колекції спекотного літа будуть виглядати недоречно, а тонкі варіанти виявляться не дуже затишними в зимові місяці.

Універсальним варіантом вважається бавовна. Залежно від типу плетіння він може бути різної товщини, відповідно його легко підібрати для потрібного сезону.

Правила догляду та прання виробу

Перш ніж приступити до прання, обов'язково вивчіть етикетку та рекомендації щодо уникнення виробника. Наприклад, під загальною назвою «плед вовняний» Можуть випускатися моделі з різним складом. Деякі цілком підходять для прання машини, інші — тільки для ручної, треті дозволено догляд тільки у хімчистці.

Якщо машинне прання допускається, плед невеликого розміру завантажують у зім'ятому вигляді, а великого — попередньо згортають у рулон.

Більшість текстильних виробів схильні вбирати і довго утримувати запахи, тому постарайтеся користуватися ними далеко від джерел сильних ароматів.

Перед тим як покласти випрану річ у шафу, переконайтеся, що вона повністю висохла. Вогкість та натуральні волокна створюють відмінні умови для розмноження бактерій.

Якщо ви довго не користуєтеся річчю (наприклад, у теплу пору року) періодично діставайте її з шафи для провітрювання. Відправляючи плед на тривале зберігання, обов'язково покладіть між його складками засіб від молі.

Отже, при виборі пледа необхідно звертати увагу на легкість догляду, щоб забезпечити довговічність та зберегти якість протягом тривалого часу.

На що звернути увагу при купівлі пледа — рекомендації експертів магазину Сappone

Щоб ви залишилися задоволеними покупкою, враховуйте такі поради від експертів Сappone.in.ua:

  1. Для ліжка текстиль має бути насамперед функціональним та практичним. Для дивана першому місці буде дизайн пропозиції. І в обох випадках потрібно віддавати належне якості.
  2. Підбирати краще речі з тих матеріалів, які добре стираються. Це значно спростить догляд текстилю.
  3. Не використовуйте слизькі матеріали одночасно для постільної білизни та пледу, оскільки останнє постійно з'їжджатиме.
  4. Рекомендується попередньо відміряти меблі та додати щонайменше по 30 см з кожної сторони по ширині та по довжині. Враховуйте особливості конструкції меблів, для яких ви шукаєте плед. У такому разі ваш вибір неодмінно буде вдалим.

Ви завжди знайдете гідний асортимент яскравих та стильних пропозицій в інтернет-магазині Cappone. Пропонуються високоякісні екземпляри від перевірених виробників. Модні принти, практичні моделі, елегантні дорослі та кольорові дитячі вироби з натуральних гіпоалергенних тканин — вибір залежить від ваших вимог та переваг. На сайті представлені різні розміри пледів на диван та ліжко.

Магазин привабить вас рядом переваг:

  • великий асортимент;
  • прийнятні ціни;
  • часті акції та вигідні пропозиції;
  • швидка доставка;
  • безкоштовні консультації.

Замовити красивий та міцний текстиль, який прослужить не один рік, можна з доставкою по Україні. Якщо у вас виникнуть труднощі, як вибрати плед на диван, вам допоможуть професійні менеджери магазину.

Олег Коваленко15.09.2023 620 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled