Як вибрати якісну постільну білизну: поради експерта

Ми проводимо у спальні не менше третини всього життя. Очевидно, що забезпечити собі тут максимальний комфорт під час сну та відпочинку цілком доцільно. Поряд з м'якою подушкою та зручним матрацом, цьому сприяє постільна білизна. Інтернет-магазин Cappone розповість вам, як вибрати постільну білизну, яка не тільки подарує масу задоволення, але й прослужить вашій родині багато років.

Основні параметри вибору якісного постільного комплекту

Однозначної відповіді на питання, яка найякісніша постільна білизна, немає. Тут слід керуватися не лише безпосередньо рівнем його пошиття та типом матерії, а й іншими вкрай важливими факторами.

  • Розмір.

Яка різниця, наскільки тканина та пошиття комплекту хороші, якщо його розмір не відповідає габаритам ліжка та спального приладдя? При покупці КПБ не варто сподіватися на типове позначення (полуторка, двоспалка, євро), а краще завжди виміряти свій матрац, подушки та ковдри. Наволочки та підковдри повинні відповідати розмірам перини та подушечок, а простирадла – бути шириною і довжиною відповідно до параметрів матраца плюс 7—10 см. Не забудьте врахувати висоту матраца!

  • Колірна гама.

Колір постільної білизни дуже важливий, адже від нього залежить загальний антураж кімнати, а також те, як комфортно з психологічної точки зору вам спатиме під ним. Зазвичай спальний гарнітур намагаються підбирати під колір шпалер, портьєр, акцентну стіну.

  • Щільність.

Щільність матеріалу має важливе значення при виборі постільної білизни. Залежно від пори року спати під тією чи іншою тканиною може бути не цілком комфортно. Матерія для ліжка має бути досить щільною, але водночас і м'якою. Нормальною щільністю для КПБ вважається 60 80 ниток на 1 см2. Зазвичай такі показники мають вироби із ранфорсу, бязі, льону. Сатин, жаккард, поплін тощо. можуть мати 85—120 ниток на 1 см2 і більше.

  • Ліжко для дітей.

Діти зазвичай сплять неспокійно, повертаються в ліжку, пітніють. Тому як дитяче ліжко краще вибирати найбільш дихаючий матеріал, який добре піддається пранню. Умовна недорога бязь тут буде кращою навіть за найякісніший сатиновий комплект.

Ці поради дозволять вам не помилитися з покупкою вже на ранньому її етапі.

Вибір матеріалу для постільної білизни

Яка найякісніша постільна білизна: із сатину, бязі, бамбука, шовку? Відповідь на це питання дати однозначно досить складно, тому що для кожної людини вона буде різною. Будь-який текстиль має як свої переваги, так і умовні недоліки, і не можна виділити якусь одну ідеальну тканину. Наприклад:

  • бязь проста у догляді, але не дуже довговічна;
  • ранфорс – легкий і красивий, але згодом втрачає свій первісний вигляд;
  • сатин досить теплий, вишуканий, але іноді занадто щільний і жаркий, а також має високі вимоги до якості переплетення ниток;
  • поплін – довговічний, гладкий, але не зовсім м'який, багатьом не дуже подобається тактильно;
  • жаккард – неймовірно красивий, довговічний, але має високу вартість;
  • бамбук не вимагає особливого догляду, проте також недешевий, а ще сильно меніться і погано гладиться;
  • шовк – вишуканий, дихаючий, але дорогий, та й спати на ньому багатьом людям слизько.

Загалом і в цілому, краще спочатку віддати перевагу бязі, сатину, ранфорсу та бамбуку. Вже потім, трохи відчувши різницю між ними, можна робити вибір на користь інших тканин.

4 поради, як вибрати постільну білизну

Щоб вибирати ліжко вам було простіше, звертайте увагу на такі моменти:

  1. Склад. Натуральні матеріали – це здорово, але наявність у складі синтетичних волокон не говорить про низьку якість текстилю. У невеликій кількості синтетика покликана покращити технічні властивості тієї ж бавовни.
  2. Бірка. Уважно читайте рекомендації щодо експлуатації білизни на бирці. Можливо, ви збираєтеся прати його в гарячій воді, а цей комплект може бути для цього не призначений.
  3. Ціна. Якісний комплект білизни не може коштувати дешево. Його вартість має як мінімум відповідати ціні відрізу натурального текстилю відповідної площі. Якщо вона набагато нижча, але виробник вказує, що це – сатин із 100% бавовни, то, швидше за все, вас дурять.
  4. Переплетення ниток. Огляньте всю площу тканини на предмет зачепів, нерівностей у плетінні. Якщо вони є, то перед вами виріб низької якості.

Сподіваємося, ця стаття була корисною і допоможе вам купити постіль, яка забезпечить солодкий сон. Будемо раді бачити вас в інтернет-магазині Cappone, де ви зможете замовити свій ідеальний КПБ. Успіхів!

Олег Коваленко02.02.2023 835 0 3
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled