Як прати подушки із синтепону

З розвитком технологій з'явилися нові синтетичні наповнювачі для подушок, такі як синтепон. Синтепонові подушки практичні, мають невисоку вартість і тому дуже швидко завоювали популярність. Як і будь-які інші постільні приналежності, вони потребують періодичного очищення. З цієї статті можна дізнатися, як правильно прати подушки з синтепону.

Чи можна прати подушки з синтепону?

Наприклад, ортопедичні подушки прати не можна, а ось синтепонові можна і потрібно. Але спочатку потрібно розібратися, яким способом був виготовлений синтепон, що наповнює їх. Існує три способи скріплення поліефірних волокон між собою:

  • клейовий;
  • термічний;
  • голкопробивний.

Клейовий синтепон не можна прати, тільки піддавати сухому чищенню. Подушку з таким наповнювачем краще віддати в хімчистку. Термічний і голкопробивний синтепон можна прати вручну і в пральній машині.

Щоб з'ясувати, який наповнювач всередині виробу, потрібно уважно вивчити етикетку. Зазвичай там зазначено, чи можна прати виріб і за якої температури. Якщо етикетка відсутня, можна провести нехитрий тест.

Для цього потрібно розташувати синтепонову подушку на горизонтальній поверхні, а зверху по центру покласти на кілька хвилин вантаж (гирю, важку книгу, пляшку з водою). Якщо вм'ятина, що утворилася, швидко зникає і виріб набуває первісної форми - можна прати.

Прання постільних речей із синтепону потрібне, щоб позбутися:

  • забруднень на чохлі;
  • пилу, бруду і поту в наповнювачі;
  • неприємних запахів;
  • хвороботворних мікроорганізмів і пилових кліщів.

Вважається, що алергени, якими є пил, пилові кліщі та пліснява, з'являються тільки в натуральних наповнювачах, але це твердження невірне. У поліефірних волокнах є невеликі порожнини, завдяки чому вони утримують тепло. У цих порожнинах накопичується пил, в якому заводяться пилові кліщі. Саме тому синтепонові подушки рекомендується чистити раз на 3 місяці, а через три роки замінювати новими.

Як прати подушки із синтепону

Прати подушки з синтепону можна вручну або за допомогою пральної машинки. При цьому потрібно враховувати деякі нюанси, щоб не зіпсувати виріб.

Як випрати подушки із синтепону вручну

Прання виробів з наповнювачем із синтепону досить проблематичне через те, що вони насичуються водою і стають непідйомними. Проводити маніпуляції з важкою подушкою складно, але можна. Ємність для прання має бути місткою, щоб у неї поміщався весь виріб цілком. Подушку в процесі не можна згинати навпіл і терти.

Наберіть у таз теплої води. Температура не повинна перевищувати 40ºС, інакше синтепон злипнеться і його неможливо буде розправити. Розчиніть у воді мийний засіб. Рекомендується використовувати водорозчинні гелі - вони легше вимиваються з волокон під час полоскання.

Занурте подушку у воду. Помніть і побийте її, щоб вимити всі забруднення. Злийте мильну воду, злегка відіжміть подушку, щоб видалити рідину. У жодному разі не викручуйте! Якщо вода занадто брудна, повторіть процедуру ще раз.

Після цього наповніть таз свіжою водою, і почніть полоскання (знову пам'ятайте і побийте подушку, щоб видалити залишки мийного засобу). Повторіть полоскання кілька разів. Після прання не викручуйте виріб, тільки злегка відіжміть.

Як прати подушки із синтепону в пральній машині

До того, як завантажити синтепонову подушку в пральну машинку, оцініть щільність її чохла. Якщо тканина чохла тонка і тендітна, краще надіти на виріб наволочку. Тонка тканина може порватися під час прання, а наповнювач висипатися в барабан. Волокна заб'ють злив і фільтри, що призведе до поломки машинки.

Завантажте підготовлену подушку в машину. Разом з нею покладіть м'ячики для великого тенісу або спеціальні гумові кульки з шипами - вони не дадуть змоги синтепону збиватися в грудку. Як мийний засіб краще використовувати гель або капсули.

Виберіть делікатний режим або прання синтетики з температурою 40ºС, додаткове полоскання і опцію "Без віджимання". Віджимати синтепоновий виріб у машинці не можна, інакше наповнювач зіб'ється в купу і його не можна буде розправити. Запустіть машину і дочекайтеся закінчення прання. Мокру подушку злегка відіжміть руками, не викручуйте.

Як сушити подушки із синтепону?

Після прання подушка буквально наповнена водою. Спроби віджати її не дають помітного ефекту - це властивість поліефірних волокон. Як же висушити приналежність із синтепону? Ось кілька рекомендацій:

  • Після прання подушка буквально наповнена водою. Спроби віджати її не дають помітного ефекту - це властивість поліефізузагорніть мокрий виріб у рушник, щоб тканина ввібрала зайву вологу;
  • маленькі дитячі подушечки можна закріпити прищіпками на мотузці і дати стекти;
  • вироби потрібно сушити в горизонтальному положенні, інакше наповнювач зіб'ється в один бік;
  • у процесі сушіння подушку потрібно регулярно перевертати, щоб вона просохла рівномірно;
  • постеліть під неї тканину, яка буде вбирати вологу, і періодично замінюйте її для прискорення процесу;
  • краще сушити на свіжому повітрі в тіні, від сонця синтепон може сильно нагрітися і зіпсуватися;
  • якщо на вулиці сушити немає можливості, проводьте процедуру вдома, але розташовуйте виріб трохи далі від нагрівальних приладів, щоб наповнювач не пересох;
  • синтепон швидко позбувається вологи, тому сушіння не займе багато часу.з синтепону? Ось кілька рекомендацій:

Після сушіння синтепоновий наповнювач потрібно гарненько збити. Якщо в ньому залишилися великі грудки, можна спробувати розпороти чохол і розім'яти їх. Якщо не допомогло, наповнювач злежався, а виріб втратив пружність, краще купити нову подушку в каталозі нашого магазину.

Олег Коваленко20.03.2024 192 0
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled