Який плед краще вибрати і на що слід звернути увагу

Пледи та ковдри купують користувачі набагато рідше, ніж одяг та інші предмети побуту, і тому асортимент виробів, доступних сьогодні покупцю в Україні, що постійно зростає, дуже часто ускладнює вибір. Розібратися в модних тенденціях, а також вибрати варіант, який максимально повно задовольнить усі потреби в теплі, сподобається за якістю та впишеться в інтер'єр кімнати завжди простіше, якщо прислухатися до думок та порад експертів.

Як вибрати плед: основні критерії товару та важливі характеристики

Для того, щоб серед різноманітності пропозицій відшукати найкращий варіант, потрібно врахувати низку факторів, головним серед яких є призначення.

Сьогодні можна купити літні, демісезонні та зимові різновиди, що відрізняються властивістю зберігати тепло людського тіла. Від типу виробу залежить ціна. Цей показник також пов'язаний з якістю полотна та його складом. До оформлення замовлення також важливо визначитися з тим, для яких випадків стане в нагоді плед. Усі моделі, доступні споживачам в Україні, можна умовно поділити на вироби дорослих та дітей.

Завжди можна відсортувати вироби, спираючись на спосіб використання. Поділ також дає можливість виділити моделі для спальні, прогулянок або універсальні. Варіанти для спальні можна умовно розділити на моделі полуторні, одинарні, двоспальні та євро. Пледи останнього з перерахованих типів можна використовувати і в якості покривала на ліжко, адже їх розміри значно більше класичного двоспального місця.

При виборі пледа важливо визначитися з такими показниками, як:

  • матеріал;
  • розмір;
  • дизайн.

Всі перелічені вище критерії слід оцінювати в сукупності, і від їх відповідності залежить вартість. Тип матеріалу багато в чому пов'язаний із призначенням покривала, та вимогам до його зовнішнього вигляду. Від виду волокон, використаних при виготовленні полотна, також залежить зовнішній вигляд виробу та якість..... >Для виробництва пледів застосовують не тільки натуральні бавовну, вовну, але й штучні волокна, що дозволяють отримувати такі тканини, як мікрофібра, фліс. Бавовняні моделі використовують у теплу пору року, адже такі вироби легкі та дихаючі. Вовняні варіанти хороші у холоди, але через властивості нитки досить важкі. Полотно добре зберігає тепло, і тому навіть тонкі покривала дуже добре підходять для використання в осінні дні та взимку.

Моделі, які поєднують у собі найкращі якості бавовняних та вовняних моделей, виготовляють із мікрофібри та флісу. Покривала виходять красивими, легкими, м'якими та затишними. Також моделі, для виготовлення яких використовуються штучні (синтетичні) волокна, відрізняє довговічність та простота догляду.

Доступні споживачам вироби бувають різних розмірів. На відміну від ковдр, розміри пледів можуть змінюватись в залежності від переваг і модельної лінії виробника. При цьому всі виробники намагаються дотримуватись певних рамок.

Дизайн пледів залежить від модних тенденцій кольору інтер'єрів та стилів, у які покривала мають вписатись. Великою популярністю користуються моделі з квітковими мотивами, тваринами та орнаментами. Не менш охоче купують однотонні пледи, а також варіанти, виконані у форматі відтінків. Поза модою залишаються універсальні пледи, що нагадують хутро тварин або траву.

Поради професіоналів з догляду

Перш ніж визначитися з відповіддю на питання який плед вибрати, потрібно взяти до уваги і вимоги догляду за виробом. Варто розуміти, що важкі пледи навряд чи вдасться відправити в пральну машину, а деякі варіанти (наприклад, з елітної серії). /a>) взагалі не рекомендується прати у воді, а очищати від пилу та слідів використання їх потрібно виключно у хімчистці.

Більшість дитячих пледів і виробів, в які зможе укутатися лише одна людина, легко поміщається в барабан пральної машини. Але прання потрібно здійснювати при мінімальній температурі води, щадному або ручному режимі, а віджим обмежити мінімальним показником, щоб уникнути псування плетіння полотна. Для прання слід використовувати миючі засоби, спеціально призначені для прання волокон, інформацію про які наводить виробник.

Покривала з натуральних тканин потребують спеціального зберігання. Вовняні покривала можуть залучити міль, яка за період зберігання теплого виробу протягом літнього періоду встигне зіпсувати полотно. Моделі, виготовлені із синтетичних ниток, відрізняються довговічністю. Зберігати теплі пледи можна в шафі у спеціальному мішку, який мінімізує контакт чистого покривала із зовнішнім середовищем.

Варто відзначити, що більшість пледів з натуральних волокон можуть втрачати колір при тривалому знаходженні під прямим сонячним промінням. Покривала зі штучних тканин або варіанти, для виготовлення яких застосовується суміші, більш стійкі до світла.

Придбати плед, який прослужить тривалий час і ідеально вписуватиметься в інтер'єр квартири, заміського будинку чи кафе, а також стане в нагоді у поїздці чи подорожі, завжди можна в інтернет-магазині Cappone. Пошук у каталозі за безліччю параметрів дозволяє знайти найкращий варіант буквально за кілька хвилин.

Покупці мають можливість сортувати всі товари, представлені в каталозі на сайті компанії, за:

  • кольору;
  • вартості;
  • популярність;
  • типу.

У разі виникнення питання, який плед вибрати, можна звернутися до консультантів будь-яким зручним способом, доступним покупцям інтернет-магазину Cappone. Менеджери підкажуть як вибрати плед, розібратися з порядком оплати та доставки, а також розкажуть про виробників.

Олег Коваленко04.09.2023 669 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled