Як правильно підібрати простирадло на гумці

Простирадло на гумці — справжня знахідка для тих, хто повертається уві сні, не терпить складок на ліжку і не схильний кожен день перестилати ліжко. До такого простого рішення трохи більше тридцяти років тому прийшла одна француженка — Жизель Джубінвіль. Патент на свою ідею подовжити краї простирадла і вшити в них гумку для надійної фіксації на матраці вона продала за $1 млн. З того часу, а було це в 1993 році, подібна конструкція постільних речей встигла міцно увійти в побут багатьох українців.


Переваги простирадла на гумці очевидні:

  • фіксація постільної білизни — при будь-яких ваших рухах уві сні простирадло залишатиметься на одному місці;
  • повністю покриває навіть найвищий матрац, захищаючи його від забруднень;
  • застилання ліжка (навіть круглої форми) займає мінімум часу;
  • ліжко зберігає естетичний вигляд навіть після бурхливої ночі.

Єдиною складністю при поводженні з подібними виробами багато господинь називають їх складання, але цьому легко навчитися після кількох тренувань. Також варто враховувати, що ці простирадла не підійдуть для дивана, тому що їх просто нема за що закріпити.

Різновиди простирадлом на гумці

Постільні речі відрізняються за своїми розмірами і матеріалами, а також за конструкцією. На вибір покупців:

  • простирадло з гумкою в кутах — надійно фіксується тільки по кутах матраца, так що по периметру виріб доведеться підгинати;
  • з гумкою по всьому краю — найбільш зручне для використання простирадло, яке щільно натягується на матрац.

Простирадла з щільної тканини з гумкою по всьому периметру можна використовувати як наматрацник, а поверх застилати більш тонкий текстиль.

Вибір простирадла за розміром

Розмір має визначальне значення при виборі постільної білизни на резинці. Для того, щоб правильно підібрати простирадло, потрібно знати точні габарити матраца: його довжину, ширину, а також висоту.

Зараз, як правило, випускаються матраци стандартних розмірів, і виробники постільної білизни прагнуть їм відповідати. Всі потрібні значення, за якими ви можете знайти підходяще під ваше спальне місце простирадло, вказуються на упаковці виробу.

У числі найбільш популярних розмірів простирадла:

  • полуторні — 150х215, 160х210, 160х220 сантиметрів;
  • двоспальні — 175х215, 175х210, 180х210, 180х215, 210х230см, 220х215см, 220х240 см;
  • євро — 215х240, 220х270, 230х250, 240х260, 240х280 см;
  • сімейні — 240х260, 240х280 см.

Майте на увазі, що запас тканини по висоті повинен становити не менше п'яти сантиметрів. Стандартна висота простирадла на гумці: 20 або 25 сантиметрів.

Розмаїття матеріалів

Визначивши потрібний розмір, переходьте до вибору матеріалу. Натуральні тканини краще для сну, ніж штучні. Експерти Сappone.in.ua розповіли про характеристики різних типів тканин постільної білизни.

Гладка текстура у натурального шовку. Здатність цієї дорогої тканини пропускати вологу та повітря робить її одним із найкращих матеріалів для постільної білизни. Схожими якостями має атлас, але його поверхня більш глянсова.

Найбільш популярними в мас-маркеті є бавовняні постільні комплекти. Практичним та недорогим матеріалом є бязь. Більш приємний на дотик сатин, який на свій вигляд схожий на шовк, він не меніться і добре переносить безліч прань. Високі показники міцності має також ранфорс.

Для холодної пори року можна підібрати ворсисті комплекти з фланелі, плюшу або мікрофібри, на літо Добре підійде льон або бамбук. Для особливих випадків — елітні набори з батиста або тенселя.

Олег Коваленко21.09.2023 431 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled