З чого виробники роблять пледи

Якісний плед може зробити домашній інтер'єр більш затишним, створити акцент або, навпаки, пом'якшити сприйняття надто яскравих та контрастних меблів. Тому плед сподобався всім: господиням, дизайнерам, хоум-стейджерам. Напередодні холодів він може стати чудовим теплим подарунком. Обов'язково завітайте до інтернет-магазину Cappone.in.ua. У каталозі на вас чекає великий вибір домашнього текстилю на будь-який смак і колір. 

Пледи з натуральних волокон

З якої тканини шиють пледи: у продажу можна знайти вироби із трьох груп матеріалів: натуральних, штучних та змішаного складу.

В якості природних волокон застосовуються:

  • вовна;
  • бавовна;
  • бамбук.

Для виготовлення деяких моделей найчастіше використовується овеча вовна, мериносова та верблюжа. Це найтепліший із усіх можливих матеріалів.

Найбільш доступною за ціною, а отже найпопулярнішою є овеча вовна. Текстиль з неї при правильному догляді довго не втрачає зовнішній вигляд і приємний на дотик. Пледи з мериноса (особливої породи овець) трохи більш еластичні та повітропроникні. Крім того, при контакті з ними не утворюється статична електрика.

Верблюжі покривала зустрічаються рідше. Але вони так само, безсумнівно, мають масу переваг. При якісно обробленому матеріалі текстиль з верблюжої вовни досить м'який і дуже теплий. Взимку він легко може замінити пухову ковдру.

Загальною особливістю вовняних виробів є вузький діапазон фарб, що застосовуються для фарбування. Для цього матеріалу характерні переважно натуральні природні відтінки.

Якщо шерсть, в основному, використовуються в міжсезоння та взимку, то для теплої пори року варто вибрати бавовняні та бамбукові моделі.

Моделям з бавовни характерна велика різноманітність текстур та кольорів. Влітку такий плед на ліжко з легкістю замінить ковдру.

Бавовна та бамбук дуже прості у догляді, це дихаючі та легкі матеріали. Бамбук ще відрізняє те, що він абсолютно не електризується, тому часто посідає місце в дитячому ліжечку.

Пледи із синтетичних тканин

Пледи зі штучних тканин значно доступніші за ціною, ніж натуральні аналоги. При цьому їхня якість часто не поступається. Сучасна текстильна промисловість пропонує великий вибір поліпшених моделей пледів різного складу. В основному використовуються такі синтетичні матеріали:

  • фліс;
  • акрил;
  • поліестер.

Текстиль із штучних тканин простий у догляді, не вицвітає при пранні, швидко сохне, легкий, міцний та довговічний. Він відрізняється великою різноманітністю фактур та кольорів. Завдяки легкості такі пледи дуже зручно брати у дорогу. Якщо вам потрібне не функціональне використання пледа, а лише декоративне, то синтетичні моделі — ваш вибір!

Пледи змішаного складу

Текстиль із сумішевих тканин покликані для поєднання позитивних ефектів різних видів матеріалів. Наприклад, виріб із суміші вовни та акрилу дешевше і міцніше, ніж чисто вовняне. При цьому воно тепліше, ніж акрилове.

Ще цікавий варіант сумішової тканини — мікрофібра. До його складу входять волокна поліестеру та поліаміду. Вони в десятки разів тонші за бавовну. Завдяки такому складу дуже добре пропускає повітря, дуже приємний на дотик, тонкий і м'який.

Загалом, такий текстиль має багато шанувальників, і, безумовно, заслуговує на вашу увагу. 

Вплив матеріалу на характеристики виробів домашнього текстилю

Матеріал пледу повною мірою визначає фізичні властивості, зовнішній вигляд, правила догляду та можливість використання у тій чи іншій ситуації. Тому, роблячи вибір, завжди дивіться з якої тканини пошитий плед.

Як правильно вибрати плед, виходячи з його складу. Поради експертів Cappone.in.ua

Від вибору матеріалу пледу або покривала багато в чому залежить ваш комфорт під час його використання. Фахівці Cappone.in.ua радять ухвалювати рішення, виходячи з:

  • призначення текстилю (лише для декору або для тепла);
  • місця використання (для дивана, ліжка, дитячого ліжечка, відкритої веранди, в дорогу);
  • пори року.

Можливо, для ваших потреб є сенс купити кілька різних пледів.

Якщо ви не знаєте, який варіант вибрати, зателефонуйте на гарячу лінію інтернет-магазину Cappone.in.ua, розкажіть, як плануєте використовувати плед, та консультанти порадять вам конкретний матеріал: вовну, мікрофібру, бавовну та ін. Це дозволить налаштувати фільтр і допоможе визначитися із покупкою.

Олег Коваленко 15.09.2023 700 0 4
0 из 5 (0 голосів)
Залишіть коментар
Залиште свій відгук
Ваша оцінка: !

Інші публікації

Ми у Інстаграм @yutnuy_pled